Skocz do zawartości
IGNORED

KD czy to dobry kierunek

Scrollek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Zamierzam wymienić sprzęt w domu i przy okazji remontu salonu wszystko sobie wcześniej poukladać i kupić.

Salon w domu 5,2 x 4,3 ok 22m2 otwarty na jadalnie (ok 8m2)

Na dłuższej ścianie TV odległość od ok. 3m

Na dzień dzisiejszy posiadam 4 letniego panasa TX-P42ST20E, 4 letni XTREAMER i 2 miesięczny BR PANASONIC DMP-BDT320 (chciałem obsługiwać 1 pilotem)

Z tych produktów jestem bardzo zadowolony. Kupiłem je świadomie po opiniach na forach.

VIDEO:

Zastanawiam się czy przy okazji remontu nie kupić większego TV Panasonic TX-P50ST60E bądź zainwestować w projektor i ekran i zostawić aktualny TV.

Jaką kwotą powinienem dysponować. Czy 4000zł wystarczy. Czy jest sens oglądać obraz z odległosci 2,5m max 3m.

AUDIO:

Po analizie forum i wiedzy "google" jeżeli chciałbym projektor to musze mieć ampli z 2 HDMI out (2 strefy). Jeżeli chcę iść w przyszłości w stereo przy wykorzystaniu kolumn które zakupię potrzebuję wyjście pre-out.

Wstępnie wybrałem ampli maranz sr6007 jest teraz w dobre cenie ok 3000zł bo wyszedł 6008 Ma wszystko czego potrzebuje 2 hdmi out +preout pod stereo i z tego co piszą dość wydajny mocowo. Może się okazać że jego stereo mi wystarczy. Z tego co czytałem na poczatku był w cenie powyżej 4000zł. Wydaje mi się że to niezły produkt. Jest też nowy model denon x3000 ale wydaje mi się że maranz będzie lepszym produktem. Myślałem tez o harmanie 370 (dość wydajny mocowo) i posiada wszystko co potrzeba.

Kolumny na razie słuchałem indian line tesi 560 ładnie grały i cabasse tobago mt31 jeszcze lepiej grały. Chcę przesłuchać MA BX6 5.0 set. Podobno dobrze się z tym wzmakiem zgrywają. Jest szansa na niezłe steroe i wspaniałe KD. Suba bym teraz odpusił i kupił później.

Mam taki mętlik w głowie że hej. co chwile zmieniam konfiguracje. Jeszcze 2 dni temu miałem brać projektor i ekran i zblizyłem się do 15k. Teraz jestem na etapie wymiany TV mam okazje sprzedać mojego 4 letniego panasa TX-P42ST20E (ma jeszcze rok gwaranci) za 1500zł i kupic nówkę Panasonic TX-P50ST60E. Żona nie widzi sensu ale z dwojga złego (projektor lub nowe TV) wybrała TV. Jak dobrze się wszystko $$$ ułoży jestem wstanie kupić wszystko

KD będę używał w 70%, muzyka 30%

Kwotę jaka zamierzam przeznaczyć to:

VIDEO: 4000

AUDIO: 9000 (ampli ok 3000, kolumny 5000, kable 500)

Czy ampli pioneer vsx-923 lub sony STR-DN1040 posiadają pre-out (nie mogę znaleźć) kosztują mniej a posiadają wszystkie dekodery

Pozdrawiam

Arek

https://www.audiostereo.pl/topic/108461-kd-czy-to-dobry-kierunek/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.