Skocz do zawartości
IGNORED

C542 a C521BEE

_Cypis_

Rekomendowane odpowiedzi

Tylko nie krzyczcie zebym poszukal w wyszukiwarce, bo byly porownywane tylko starsze modele i czasami jakies tam wtracenia. Zastanawiam sie teraz powaznie czy czasem nie dolozyc z 500zł i nie kupic C542. Tylko nie wiem czy jest sens i czy bedzie jakas istotna roznica przy posiadanym wzmacniaczu i kolumnach (o mnie). Kolumny pewno za jakis rok wymienie na inne. No i jesli sa jakies istotne roznice to na czym one polegaja, nie tylko chodzi mi o techniczne roznice, ale roznice w graniu. Z gory dzieki.

https://www.audiostereo.pl/topic/10848-c542-a-c521bee/

Słuchałem ich obydwu krótko w salonie w warszawie na ichniejszym sprzęcie (NAD 372 i JMLab Cobalt 816) i była różnica szczególnie jeśli chodzi o kreowanie sceny i wysokie tony. I jedno i drugie znacznie lepiej wypadało w przypadku 542. Była też lekka poprawa w kontroli basu ale nie była to aż tak znaczna różnica jak w przypadku wysokch i sceny.

Następnie wypożyczyłem CD do siebie do słabego sprzętu i trzeba było bardzo długo słuchać aby usłyszeć różnice. Odpowiadając więc na pytanie sądze że obecnie nie będziesz słyszeć znaczącej różnicy ale zawsze możesz kupić sprzęt perspektywicznie...

Najlepiej wziąć do domu i posłuchac samemu ze swimi klockami.

https://www.audiostereo.pl/topic/10848-c542-a-c521bee/#findComment-166914

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.