Skocz do zawartości
IGNORED

Diora ws-504 vs Yamaha a-700

Darooo82

Rekomendowane odpowiedzi

1. W diorze masz końcówki oparte o układy scalone natomiast w yamasze są tranzystory (dość dobre jak na owe czasy) . Swego czasu (bodajze w 94 roku) niemieckie stereo coś tam zakwalifikowało diorę do Absolute spitzenklasse IV

która pokonała Pioniera oraz JVC ;) jednakże suma sumarum Yamacha jest lepsza od Diory ;)(tzn jeśli chodzi o te modele :) )

Czy to prawda, że ta yamacha ma jakiś jakis loudnes poprawiajacy barwę (nie ten na panelu czołowym do regulacji) dźwięku. Bo yamaha brzmi przyjemnie i szczegółowo a diora buczy a nie gra bo nie ma tego czegoś ?

Wysłane z mojego GT-I9300

Nie mogę znaleźć pełnej specyfikacji tego wzmaka yamahy żeby porównać :-) jak to tak gralo w tym teście jak gra to niemcy chyba są głusi...

Słuchałem ;-) diora dosłownie buczy... w porównaniu z yamahą. Ale kolega stwierdził że się nie znam i do diory potrzebny jest korektor żeby zagrała... mówił też że diora jest na leszych podzespołach ???

W tym wzmacniaczu korektor nie pomoże, wręcz dobije. Diora jest dobra tylko dla pasjonatów tej marki i nic więcej, mimo że to Polski produkt to niestety no.. nie można o nim zbyt dużo powiedzieć..

Accuphase P-450, Visaton Couplet, Visaton Conga, Asus Xonar Essence ONE

Głupie pytanie, jeśli słyszałeś oba to najważniejsze są twoje odczucia i to co tobie odpowiada.

Nie ważne czy my napiszemy wybierz np. Diorę, to nie my tylko ty będziesz tego słuchał, więc to tobie musi odpowiadać.

Nawet jeśli ta diora mała by być lepsza choć nie jest, to jeśli ktoś by powiedział tobie jesteś głuchy , diora gra lepiej.

To nagle po tych słowach zacząłbyś inaczej słyszeć? Oraz zaczęła by dla ciebie lepiej grać, nie sądzę.

Chodzi bardziej o opinie nie tylko moją ;-)

Jak to powiedział jeden mądry człowiek z tego forum ;-) powinno być oddzielne forum dla tych co słuchają tonsila (i dokladam) i diory.

Jeszcze tylko może ktoś ma jakieś dokładniejsze specyfikacje tego wzmacniacza yamachy ?

Już wcześniej patrzyłem, ale diora ma więcej jakiś pomiarów:

Moc muzyczna 2 x 150 WMaksymalna moc wyjściowa 2 x 100 W (h = 0,7 %)Znamionowa moc wyjściowa 2 x 80 WImpedancja obciążenia 2 x 8 W WZniekształcenia nieliniowe      przy mocy znamionowej 0,04 %Zniekształcenia intermodulacyjne      przy mocy znamionowej 0,15 %

Yamaha:

8 Ohm: 2x 100 / 115 Watt (0,003 / 1 %)4 Ohm: 2x 140 Watt (0,02%)Dynamikleistung8 Ohm:4 Ohm:Gesamtklirrfaktor: 0,003%

Dopiero zaczynam zabawę z audio :-) nie wiedziałem że to jest takie wciągające :-) mial być sprzet który fajnie gra za nie duże pieniądze, a będzie pewnie coś wartości auta ;-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.