Skocz do zawartości
IGNORED

K-R42 : Tani odtwarzacz audio

Iceman

Rekomendowane odpowiedzi

Jako że przez pewien czas szukałem taniego urządzenia spełniającego funkcję odtwarzacza plików audio, radia internetowego, odtwarzacza strumieniowego i zupełnie przypadkiem natrafiłem na odtwarzacz o nazwie zupełnie nic nie mówiącej: K-R42, postanowiłem podzielić się swoimi spostrzeżeniami na temat tego urządzenia, bo wiem, że część forumowiczów miała podobny problem ze znalezieniem czegoś podobnego. Wprawdzie na innym forum można znaleźć wątek na temat tego odtwarzacza, jednak tam jest omawiane raczej od strony technicznej i niewiele można się dowiedzieć z tego co interesuje akurat nas.

Urządzenie to jest oparte na Androidzie. Odtwarza m.in. pliki FLAC. Posiada wyjście optyczne dzięki czemu można je podłączyć do DACa. Z taką też myślą je kupiłem, spodziewając się, że wbudowane wyjście analogowe będzie raczej słabej jakości. Jednak tutaj się całkiem zaskoczyłem, bo jest na tyle przyzwoicie, że bez DACa też spokojnie da się słuchać, chociaż wiadomo, że jednak zewnętrzny przetwornik zrobi swoje. Posiada też Wi-fi, bluetooth, hdmi, 2xUSB, Ethernet, pilota, nie posiada natomiast żadnych wiatraków, więc jest idealnie ciche. Cena urządzenia wynosi poniżej 300zł. Jak na tą cenę urządzenie jest naprawdę fajne. Poniżej wrzucam fotki znalezione w necie. Jeżeli ktoś z forum z okolic Radomia byłby zainteresowany mogę pożyczyć do przetestowania. Jeśli ktoś chciałby się dowiedzieć czegoś więcej też chętnie odpowiem na pytania.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/108565-k-r42-tani-odtwarzacz-audio/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.