Skocz do zawartości
IGNORED

Popsuł się Tuner radiowy Onkyo Integra T-4670

wicher123

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie.Kupiłem tutaj

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Tuner Onkyo Integra T-4670.Grał przepięknie kilka godzin i nagle,dziś włączam i jakby sięzawiesił.Wyświetla się wszystko oprócz stacji radiowych,żadne przyciski nie działają,nic nie można zmienić,włączyć,przełączyć,cisza :(

Na allegro sprzedający nic nie wspominał ale coś przy nim grzebał,pisał mi po zakupie już że dokonał takiej modyfikacji:

cyt"Tuner otrzymałem jako w pełni sprawny, jedyną usterką było właśnie to, że nie trzymał stacji.

Nie testowałem wszystkich opcji, ustawień, bo się kompletnie na tym nieznam, polecam poszukać instrukcji w internecie, bo tego jest mnóstwo, mam serwisówkę do niego w pdfie, jak będę spowrotem we wro to prześlę. Stacje które wyłapałem bez anteny mimo siły sygnału 50% grały bardzo czysto i przyjemnie, mimo że podłączałem go pod amplituner samoróbkę. Oczywiście proszę się nie martwić, jak trafisz na jakiś defekt, którego ja nie wykryłem, to się dogadamy.W środku był w porządku, elektrolity całe, żadnych śladów serwisowania wcześniejszego, nie grzał się, wszystkie żarówki sprawne, myślę, że jeszcze długo popracuje. Naprawdę fajny sprzęt i bardzo żałuję, że tak rzadko słucham radia i pamięc czterdziestu albo i więcej stacji mi nie potrzebna :)

Widziałem go w środku, gdy lutowałem kondensator od podtrzymywania stacji (swoją drogą, wymieniłem go na taki o większej pojemności. Podtrzymanie w tym modelu polega na tym, że przynajmniej raz na tydzień - dwa należy tuner włączyć, żeby kondensator się naładował, w przypadku większego kondensatora, okres ten się wydłuża :) i to solidny sprzęŧ, wyświetlacz, przyciski, wszystko z mocnego plastiku, a sama obudowa to spory kawał metalu, jak się tym za przeproszeniem 'nie pierdolnie' o ściane, nie powinno się nic wydarzyć. Także ja także życzę wesołych świąt i jeszcze raz obiecuję, że przyłożę się do pakowania."

To może mieć wpływ na to,że nagle tuner odmówił posłuszeństwa?

Ukryta Zawartość

Czyli coś innego padło.Teraz pytanie,czy mogę go oddać sprzedającemu.Jak nie patrzeć pograło chwilkę i padło,nawet nie miałem jak go potestować.Chwile grało,później święta,długo mnie nie było w domu.Po powrocie pograło może z 5 godzin,dziś chciałem posłuchać i klops.Albo próbować naprawiać,bo naprawdę byłem z dźwięku bardzo zadowolony :(

Przecież napisał "Oczywiście proszę się nie martwić, jak trafisz na jakiś defekt, którego ja nie wykryłem, to się dogadamy."

Możesz napisać do sprzedawcy, zobaczyć jak zareaguje i co zaproponuje. Przecież nie rzucałeś tunerem po pokoju, żeby go zepsuć specjalnie.

Jeśli zależy Ci na tym tunerze, bo widzę, że w miarę dobrej cenie kupiłeś to możesz próbować oddać do fachowca, ale nie wiadomo co mu jest. Może być, że to wina zimnego lutu, bo zasilanie dochodzi do podświetlenia, a nie ma go na przyciskach i wyświetlaczu i pewnie reszcie tunera.

Nie wiadomo jakie koszty naprawy. W Krakowie znam naprawdę dobrego fachowca od audio, szukaj u siebie może ktoś się podejmie. Kupiłeś go przed Świętami, a więc trochę u Ciebie był, sprzedawca nie wie czy słuchałeś.

Pozdrawiam

Może ktoś zna przyczynę,może to można naprawić?

Najgorsze i dla mnie i troszkę niesmaczne jest to(pierwszy raz się o tym przekonałem,a tyle już kupowałem na allegro) że sprzedający twierdzi,że ja go popsułem,że go niby katowałem,że on wysłał w 100% sprawny i o dziwo co mnie najbardziej zbulwersowało sprzedający twierdzi cyt."Opisany przez Ciebie problem, może, acz nie musi dotyczyć układu zasilającego. Nie wiem w jakich warunkach go odpalałeś, nie wiem jaki jest stan Twojej instalacji elektrycznej, u mnie, ani u poprzedniej właścicielki tego problemu nie było, jedyny problem to nie trzymanie stacji. To używany sprzęt, w dodatku kupiłeś go w cenie o 250 zł niższej, niż chodzi na allegro, nie wymagaj od niego cech i trwałości sprzętu nowego. Rozumiem, że fajnie byłoby go zwrócić, ale sprzedałem sprawny sprzęt, a przyjąć spowrotem mam katowany? Opcje które dla mnie brzmią rozsądnie, to mogę Ci zwrócić jakieś 20-30 zł, jeśli to zasilanie, to wprawny elektronik zrobi to za niewiele większą kwotę. Następnym razem polecam kupić nówkę sprzętu tej klasy za kilka tysięcy z gwarancją producenta. Gdyby po pół roku zepsuł się jakiś element, w tym 20 letnim sprzęcie, to co wtedy?

To boli najbardziej.Przecież można kupić sprzęt 20to letni sprawny.Tak kupiłem yamaha AX500.Jeśli ktoś wystawia aukcję i pisze w niej,że sprzęt jest w 100% sprawny to taki ma być,czy nie,mimo,że ma te 20 lat?

Ktoś miał podobny problem z tunerem i może podpowiedzieć?Byłbym bardzo wdzięczny,bo jeśli on odpali(ma kaprysy,raz odpali,10 razy nie) to gra bardzo ładnie i chciałbym go mieć ;)

Po przyjściu do domu tunera,był zimny więc nawet go nie wyjmowałem z kartonu.Postał w pokoju jakieś 2-3godziny.Rozpakowałem go,postawiłem w pokojwej temperaturze na jakieś 2 godziny.Gdy stał się ciepły tzn w pokojowej temp.jak inne sprzęty włączyłem.Pograł może z 4 godziny i pojechałem na sylwestra,wróciłem po tygodniu i zaczęło się dziać co się dzieje.Sprzedający miał zarzuty,że od razu mi nie napisałem ale był okres świąteczny,nie było mnie w domu :(

Dziś zawiozłem do firmy,która naprawia sprzęt.O dziwo włączył się cały,ale na wyświetlaczu na chwilkę pojawiły siękrzaczki,krzywe literka,tak jakieś 2sekundy i wróciło do normy ale sprzęt zawiozłem.30zł zapłacę za stwierdzenie usterki i podejmę decyzję czy naprawiać czy nie.Cena była rewelacyjna,udało się ale jak pisałem wyżej,miał być sprawny i takiego oczekiwałem ;)

Sprzedający już inaczej ze mną rozmawia.Głupia sytuacja zaszła i z jego strony i z mojej :(

Wiadomo,że ja kupiłem i chcę mieć ten tuner bo jest rewelacyjny ale sprzedający twierdzi,że wysłał sprawny.Ot całe kupowanie na allegro :(

Zobaczymy co z tego wyniknie ;)

• 1 rok później...

Witajcie.Kupiłem tutaj

Ukryta Zawartość

Tuner Onkyo Integra T-4670.Grał przepięknie kilka godzin i nagle,dziś włączam i jakby sięzawiesił.Wyświetla się wszystko oprócz stacji radiowych,żadne przyciski nie działają,nic nie można zmienić,włączyć,przełączyć,cisza :(

Na allegro sprzedający nic nie wspominał ale coś przy nim grzebał,pisał mi po zakupie już że dokonał takiej modyfikacji:

cyt"Tuner otrzymałem jako w pełni sprawny, jedyną usterką było właśnie to, że nie trzymał stacji.

Nie testowałem wszystkich opcji, ustawień, bo się kompletnie na tym nieznam, polecam poszukać instrukcji w internecie, bo tego jest mnóstwo, mam serwisówkę do niego w pdfie, jak będę spowrotem we wro to prześlę. Stacje które wyłapałem bez anteny mimo siły sygnału 50% grały bardzo czysto i przyjemnie, mimo że podłączałem go pod amplituner samoróbkę. Oczywiście proszę się nie martwić, jak trafisz na jakiś defekt, którego ja nie wykryłem, to się dogadamy.W środku był w porządku, elektrolity całe, żadnych śladów serwisowania wcześniejszego, nie grzał się, wszystkie żarówki sprawne, myślę, że jeszcze długo popracuje. Naprawdę fajny sprzęt i bardzo żałuję, że tak rzadko słucham radia i pamięc czterdziestu albo i więcej stacji mi nie potrzebna :)

Widziałem go w środku, gdy lutowałem kondensator od podtrzymywania stacji (swoją drogą, wymieniłem go na taki o większej pojemności. Podtrzymanie w tym modelu polega na tym, że przynajmniej raz na tydzień - dwa należy tuner włączyć, żeby kondensator się naładował, w przypadku większego kondensatora, okres ten się wydłuża :) i to solidny sprzęŧ, wyświetlacz, przyciski, wszystko z mocnego plastiku, a sama obudowa to spory kawał metalu, jak się tym za przeproszeniem 'nie pierdolnie' o ściane, nie powinno się nic wydarzyć. Także ja także życzę wesołych świąt i jeszcze raz obiecuję, że przyłożę się do pakowania."

To może mieć wpływ na to,że nagle tuner odmówił posłuszeństwa?

Witam.Mam taki sam problem z podtrzymaniem stacji w onkyo T4670 opiszesz dokładnie gdzie jest ten kondensator bo codzienne programowanie dobija mnie. DZięki

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.