Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie kolumny do pokoju 8m2

enyoui

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, potrzebuję pomocy. Mój pokój ma prawie 8m2, jest bardziej prostokątny niż kwadratowy ale to mniejsza na chwilę obecną. Mój amplituner to Yamaha RX-V630, fronty to jakieś firmy krzak (50W - 75W, 40 - 25.000), centralna to jamo s60 a satelitki też jakieś firmy krzak. Zainteresował mnie zestaw jamo s606, s602. Z racji tego iż mój budżet składa się z kieszonkowego jakie dostaję co miesiąc od mamy nie mogę sobie pozwolić na jeden duży zakup, na razie kupiłem tylko centralną, teraz chciałbym kupić kolumny efektowe jamo s60 na tylne. I teraz pytanie główne do was, ponieważ fronty chyba mają dość dobre pasmo przenoszenia, jak na taki pokój chyba wystarczy aczkolwiek przeraża mnie to, że nie bardzo mogę u siebie zrobić dobrą akustykę pomieszczenia i czy gdybym kupił subwoofer jamo sub 210 i jako fronty podłączyłbym jamo s60 to czy efekt mógłby być lepszy w pokoju? Może fala by się tak nie odbijała od ścian jak w przypadku frontów które mam ustawiony na wysokości około 1 metra.

https://www.audiostereo.pl/topic/108962-jakie-kolumny-do-pokoju-8m2/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.