Skocz do zawartości
IGNORED

Marantz PM 64 kilka pytań

: Majkiel :

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Chciałbym się dowiedzieć coś więcej o tym wzmaku bo nigdzie w sieci nie można znaleźć żadnych opisów brzmienie.

A wiec: jak to gra ? Czy opłaca się kupic za 450zł ? Czy zagra lepiej niż Marantz pm 52 którego nie moge nigdzie znaleść ?

Słucham głównie muzyki rockowej i gitary akustycznej, klasycznej. Preferuje raczej ciepłe brzmienie z nisko schodzącym basem.

Marantz zagrał by z kolumnami Mildton 80

https://www.audiostereo.pl/topic/109039-marantz-pm-64-kilka-pyta%C5%84/

To jak nisko zejdzie Ci bas definiuje przede wszystkim kolumna, wzmacniacz ma po prostu dostarczyć tyle prądu ile kolumna potrzebuje. Dlatego warto szukać wzmaka z dobrą, wydajną sekcją zasilania. Nie znam dokładnie tych Mildtonów (któreś kiedyś słyszałem ale nie pamiętam modelu), jednak jeśli garają jak inne produkty tonsila z tej epoki (altusy, scherzo...) to nici z ciepełka.

Kolumny raczej zejdą z tego co przeczytałem ale Diora ws 354 raczej nie dostararcza im tyle mocy. Wiem ze ten Marantz napewno zaspokoi Mildtony ale nie wiem dalej jak on brzmi.

Z tymi kolumnami uwierz, że nie ma to absolutnie najmniejszego znaczenia,

bo czego byś do nich nie podłączył, to i tak będzie zawsze grało tak samo.

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Z tymi kolumnami uwierz, że nie ma to absolutnie najmniejszego znaczenia,

bo czego byś do nich nie podłączył, to i tak będzie zawsze grało tak samo.

No tego sie właśnie obawiałem. Ale za pare miesięcy je wymienię na coś lepszego

To jak nisko zejdzie Ci bas definiuje przede wszystkim kolumna

Mylisz się kolego bardzo. Kolumna nie zejdzie niżej, mimo tego, że może jeśli wzmacniacz nie potrafi zejść nisko i przy tym zejściu utrzymać bas w ryzach. Nie prąd ma tu znaczenie a parametr DF - na nasze tak zwany współczynnik tłumienia. Im wyższa wartość DF tym wzmacniacz lepiej kontroluje bas, dzięki czemu może zejść niżej i zagrać poprawnie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.