Skocz do zawartości
IGNORED

Budowa klonów kolumn podłogowych.

Tomek_Iran

Rekomendowane odpowiedzi

Fajny projekt, jednak wymaga sporo pracy, w zasadzie chodzi mi o kratownice. Nie mam dostępu do CNC w pobliżu wiec musiałbym pobawić się otwornica. Dało by to tak zrobić ;)

Iceman, piece jakie posiadami i jakimi będę mógł zasilać kolumny to Pioneer A-777,A-80, Nad 317, Sony F570ES, F770Es wiec tak chyba raczej nie bylo by problemu mam nadzieje.

Hurricane są naprawdę konkretne, bryła sama w sobie prosta.

To pytanie na koniec, jak myślicie, które lepiej zagrają :

Te które zzbudował Paweł, Hurricane czy te do których link wstawilem ja? (ta opcja nie jest sprawdzona za bardzo wiec pewnie odpadnie jako pierwsza)

Pamiętajcie że budżet na kolumny powiększył się o 600 zł ;)

Dobrze było by się zdecydować

Przejrzałem ten projekt Hurricane bardzo dokładnie. Opinie ma ten bardzo dobre. Martwi mnie jedynie kratownica w środku. Są tam trochę inne wymiary i trzeba było by przeskalowac, trochę się boje ze sam coś sknocę ;)

Rzuć okiem na temat:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . Znajdziesz w nim nawet pliki AutoCAD z odpowiednio przeskalowaną obudową i kratownicą.

Osobiście zleciłem wykonanie obudowy Marko3T i w piątek będę odbierał skrzynki oraz montował głośniki.

Koszt wszystkich prac i zakupu nowych elementów (bez zwrotnic) to 2730 zł, zwrotnice to dodatkowe 320 zł.

Czas wymagany na wykonanie całości- 3-4 tygodnie.

post-6385-0-04188200-1390998169_thumb.jpg

post-6385-0-84184500-1390998169_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Olekbiker, sporo Cię to wyniosło. Ja obudowy zrobię sam, ile by mi to nie zajęło ;)

Fajnie wyszło, jednak nie będę ryzykował bo trochę tam pozmieniales.

Wychodzi chyba na to ze robie klona krs47.

Czy ten fornir to palisander rio?

olekbiker

ładne masz te paczki, ale koszta też spore, wychodzi na to że na same kompletne obudowy wydałeś 1600 zł.

Tomek, zastanów się jaki masz budżet, odejmij od niego koszta obudów które praktycznie w każdym wypadku są takie same.

Pozostanie kasa na przetworniki i zwrotnice.

1000 zł za zestaw na seasie18

jakieś 1400 za 3 drogi STX lub Hurricane

Pozmieniałem to co generalnie można było pozmieniać bez wpływu na dźwięk. Konstrukcja nie odbiega znacząco od oryginału poza niektórymi wymiarami (objętość podobna- 41,5 l).

Fornir to heban makassar. Koszt obudowy to 1100 zł, a więc w stosunku do jakości obudowy cena jest optymalna.

3 drożna, podłogowa, sam sie nad tym zastanawiam, można kupić kompletny zestaw do montazu, dobrane elementy itp

jest pełna dokumentacja

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Przekonuje mnie Hurricane w wersji krs47,tylko tak jak mówię martwię się o przegrody a konkretnie ich wymiary itd. Jeśli miałbym dobre wymiary to mógłbym przystąpić do pracy.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.