Skocz do zawartości
IGNORED

Harman Kardon PM655vxi + Quadral Tribun MKIV

cekmar

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Zmontowałem zestaw, jak w tytule i spotkało mnie ogromne rozczarowanie! Kompletny brak środkowego pasma! Bardzo ostra, wyeksponowana góra i niski, dudniący bas. Werble, gitary akustyczne płaskie, bez głębi. Z płyt winylowych kompletnie zniknął miękki, głęboki, plastyczny środek.

Poradźcie, proszę, czy to wina kolumn, czy wzmacniacza?

Ma ktoś z was może doświadczenie z tymi komponentami?

Nie jest to wina ani kolumn ani wzmacniacza. Oba elementy to klasa średnia. Jest to wina złego spasowania barwy dźwięku obu tych urządzeń.

Jest zasada że do jasno grających kolumn dajemy ciepło grający wzmacniacz a do ciepło grających kolumn jasno grający wzmacniacz.

Nie łączymy ciepło grających kolumn z ciepło grającymi wzmacniaczami ani (jak w tym przypadku) jasno grających kolumn z jasno grającymi wzmacniaczami.

Musisz albo wymienić wzmacniacz na ciepło grający, albo wymienić kolumny na ciepło grające.

Wybór należy do Ciebie ...

Jeśli nie musisz ich kupować (tych JBL) i masz możliwość za darmo przytargać je do domu, ewentualnie zabrać swój wzmacniacz i podłączyć do kolumn to najlepiej to zrobić i sprawdzić samemu, kto wie, może akurat Ci się spodoba

Te JBL E80 mam w drugim pokoju wpięte w kino domowe z H/K AVR255. Przeniosłem je, podłączyłem do PM655vxi i jest zdecydowanie lepiej, niż z Quadralami. Pojawiła się fajna średnica, głębia i ogólnie jest do przyjęcia. Ale jest to rozwiązania tymczasowe.

Wobec powyższego poradźcie, jakie kolumny fajnie zagrałyby z PM655vxi? Oczywiście budżet jest niestety niewielki - powiedzmy 1000 zł.

I prośba druga - jaki wzmacniacz fajnie zagra z Quadral Tribun MKIV? Myślałem o marantzu, nad-ie, to dobry pomysł?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.