Skocz do zawartości
IGNORED

Wypowiedzcie się czy dobrzę kupiłem ?

krzyno

Rekomendowane odpowiedzi

Kupiłem wczoraj ampli i dvd ONKYO 501 razem z zestawem TANNOY 5 sat + skrzynia ze 3400 zł.

Jest to moje pierwsze kino domowe. Sprzedawcy w sklepach mają różne opinie na temat każdej marki, zależy to chyba od prowizji i umowy z daną firmą, więc ich opinie nie są do końca wiarygodne i zdałem się sam na siebie, suma jaką miałem przeznaczoną na ten cel był niezbyt wielka bo 3000 zł, trochę ją przekroczyłem.

Mam w związku z tym prośbę abyście napisali czy jest to dobry zakup i jeżeli ktoś ma taki zestaw to jakie ma spostrzeżenia z nim zwązane.

Z góry wielkie dzięki.

Moge powiedzieć jedno:

Dvd w tym systemie jest beznadzielne.

Gdyz laser i podzespoły odpowiadające za dekodowanie Mp 3 zrobiła firma Onkyo i jest to kaszana z największych kaszan(robi to strasznie długo)W sieci sprzedaży Avans strasznie zachwalają to Dvd nie wiem czemu !!!Dzwięk z Dvd też nie jest idealne, za to obraz jest miodzio.Amplituner jest dobry+ a nawet bardzo dobry w swojej kategori cenowej.Moim zdaniem te tannoye co kupiłeś są dużo za małe na ten amplituner.On dopiero odżywa z dużymi podłogówkami.Wiem to gdyż podłączałęm go do systemu infinity Alpha i tam nie było żadnej rewelacji, ale z Jbl z serii Xti to już coś innego.Na twoim miejscu zamiast systemu tannoy na początek kupiłbym jakieś kolumny stereo (większe)-nawet używane:)

Wczoraj wieczorem podłączyłem cały zestaw i bawiłem się nim kilka godzin, przetestowałem różne ustawienia i dla mnie efekt był mizerny. Podłączyłem moje stare POLARISY 300 pod 501 w stereo i grały tak sobie, a na moim starym PHILIPSIE FR 951 grają ciekawie. Tanoyki z zestawem 501 jako kino też mnie nie zachwyciły i rano spakowałem cały sprzęcik i odwiozłem do Media Markt, tam usłyszałem że nie ma zwrotów tylko wymiana na inny sprzęt otej samej wartości lub droższy, po dłuższych rozmowach i mojej nie ustępliwości kierownik wydał polecenie zwrotu kasy, ale potym jak wyraziłem chęć zakupu DVD i wybrałem PHILIPSA 720 z divixem za 799 zł. Sprzedawca powiedział, że jest szybszy od ONKYO i dobrze gra w stereo i ma elegancki obraz. Myśle że będę zadowolony. Tylko teraz myślę za jakimś nie drogim amplitunerem, doradźcie mi co kupić, myślałem o PHILIPSIE FR 996 z głośnikami w zestawie ( zestaw MX 999 ).

Co Wy na to.

Onkyo to dobra firma, nawet bardzo dobra ,ale......... w najwyższych modelach niestety. Tannoy raczej do stereo, w kinie naprawdę są lepsi !! Kupiłeś i już, nie zamęczaj się pytaniami a co by było ,gdyby... itd. Musisz polubić to co masz i zbierać na lepsze kino. Najważniejsze są filmy i dobra zabawa. W niskich stanach najlepiej kupować firmy pewniaki- zawsze Denon, Yamaha i Harman w amplitunerach, dvd to Pioneer, Philips,Sony,Panasonic. Nie kupuj amplitunera Philipsa, szkoda kasy. Philips robi naprawdę dobre i tanie dvd i to polecam.Kolumny podstawkowe wcale nie muszą mieć mały bas !! np B&W 602 ! Kawał basu i wielka kultura w stereo. Zawsze jednak trzeba mieć dobry dopalacz. Ja mam Paradigm i naprawdę polecam, podskakuje kanapa a jednak trzyma kulturę. Pozdrawiam.

Jacek1956 dzięki

Przegłądałem alegro i chyba kupię ampli YAMAHY 450 za ~ 1200zł tylko nie wiem jak zagra z POLARISAMI 300, bo narazie nie będę ich zmieniać na inne głośniczki, dokupię tylko central i tyły i to też bez przesady pod względem wydatków finansowych.

spoko

mam ochote sprzedac reszte mojego zestawu i zainwestowac w stereo

dlatego tak sie z tym wychylam :)

no nic szkoda - dodam jednak ze wyglada calkiem calkiem - mam tytanowa wersje

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.