Skocz do zawartości
IGNORED

Odtwarzacz CD Teac P4000 podłączenie

ula

Rekomendowane odpowiedzi

Udało mi się kupić wspomniany CDek, ale pojawiło się pytanie - posiada na tylnej ścianie dwa wyjścia analogowe Line 1 i Line 2, oba mają stereo P+L... Moja wątpliwość to po co dwa i który się używa...? foto tylnej ściany spokojnie do znalezienia w necie więc nie wrzucam. Pozdr. i z góry dzięki za odpowiedź. Arek.

Gość

(Konto usunięte)

Jedno z wyjść jest wyjściem regulowanym (Variable) - regulacja potencjometrem Level > prawdopodobnie Line 1.

Drugie jest "zoptymalizowane" (Fixed) - ze stałym "ustawieniem" prądu.

Jeśli korzystasz ze wzmacniacza zintegrowanego czy też amplitunera, odtwarzacz podłączasz klasycznie do wejścia CD, to korzystaj z tego wyjścia Fixed.

Widzisz, cały sęk w tym że żadne nie jest opisane jako regulowane - i po wykonaniu podłączeń metodą prób i błędów z obu gra tak samo i nie reaguje (przynajmniej na potencjometr sygnału słuchawek - zwykle to on reguluje wyjście fixed o ile się nie mylę). Wynikałoby że sprawdza się moje pierwsze przypuszczenie - że puszcza równolegle ten sam sygnał do obsługi dwóch wzmacniaczy??

Gość

(Konto usunięte)

Widzisz, cały sęk w tym że żadne nie jest opisane jako regulowane - i po wykonaniu podłączeń metodą prób i błędów z obu gra tak samo i nie reaguje (przynajmniej na potencjometr sygnału słuchawek - zwykle to on reguluje wyjście fixed o ile się nie mylę). Wynikałoby że sprawdza się moje pierwsze przypuszczenie - że puszcza równolegle ten sam sygnał do obsługi dwóch wzmacniaczy??

Napisałem to na podstawie innego, który znam, ale skoro u Ciebie brak jest reakcji, stąd prosty wniosek, że ma on po prostu dwa wyjścia Fixed, a więc podłącz do któregokolwiek :)

PS "...reguluje wyjście fixed..." - to jest właśnie wyjście o stałym sygnale; regulowane, jeśli już, jest Variable.

• 1 miesiąc później...

Witam!

Jedno z wyjść ma regulowany poziom, lecz wyłącznie za pomocą pilota.

Powiadam odtwarzacz Teaca, lecz model P-4500, który ma dodatkowo regulację prędkości obrotowej płyty ( funkcja pitch control ).

Pozdrawiam!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.