Skocz do zawartości
IGNORED

Który model lepiej kupić?

PauliPF

Rekomendowane odpowiedzi

Mam dylemat bo nie wiem czy kupić Denona AVR 1604 czy AVR 1705. 1604 słyszłem jak gra a 1705 to nowość i bardzo zeszli z ceną. Albo promują swój nowy model albo wsadzili w środek gorsze części. Czy może coś słyszeliście na ten temat. Poradźcie co kupić!!!

https://www.audiostereo.pl/topic/10988-kt%C3%B3ry-model-lepiej-kupi%C4%87/

a nie lepiej 1804 przeciez 1604 to inaczej 1404 tylko troszke watów wiecej.Ja bym sie na twoim miejscu zainteresował modelem 1804 bo warto dołrzyc a jak nie masz na tyle pienied to 1404 bedzie bardziej sie opłacało ale stereo to on nie ma super.

Te nowe coś mi śmierdzą kompromisem pomiędzy jakością i ceną. Tak samo DVD z nowej serii. DVD u Denon za cene ponizej 1kzł ? Ja sie zdecydowałem na DVD 1400 za 340 Euro. Jedyny i "słuszny" dystrybutor chce za te dwa klocki 7690 zł / 4995+2695/ czyli 1750 Euro czyli 810 Euro mam w kieszeni.

Pytanie retoryczne: - Czy my wogole jestesmy w Unii czy nadal w PRL-u?

W ostatnim Audio Video:

1. Samsung DVD-HD745 - 9.50 okt

2. Pioneer DV-575A - 8.80 pkt

3. Yamaha DVD-S550 - 8.00 pkt

4. Denon DVD-1710 - 7.65 pkt

5. Philips DVP720SA - 7.15 pkt

no i ten wykonany z tandetnego plastiku front

• 2 tygodnie później...

Kupilem osobiscie kilka dni temu rowniez za Odrą AVR - 1705 za 270 euro i DVD - 1400 za 340 euro.1705 nalezy chyba traktowac jako nastepce 1604 ktory byl zreszta tanszy o 10 euro.Nie moge narazie nic wiecej napisac bo czekam na głośniki ktore zamówiłem w rownież w tamtejszym sklepie internetowym.Co do cen to rzeczywiscie dalej tkwimy w PRL-u,na pewno nie dam zarobic nigdy wiecej "złodziejom" w naszych sklepach.Jeden przykład DVD Denon 1400 cena u nas to 2700pln tam okolo 1500.

raver

Koniecznie napisz proszę pare słów na temat swojego AVR - 1705 jak tylko go uruchomisz. Zastanawiam sie nad kupnem tego amplitutera (a raczej Zestawu AVR-1705 + DVD+1710 - promocji za 2333 zł) ale jak dotąd nie udało mi się nikogo znaleźć kto miał do czynienie z tym sprzętem i mógł opowiedzieć o swoich wrażeniach z odsłuchu.

U przedstawiciela Denona w moim miescie powiedzieli mi, że jak go kupię to po wpłacie zaliczki mi go sprowadzą, a tak, żeby odsłuchać przed kupnem, to "aktualnie nie ma takiej mozliwosci" - normalnie załamka.

Na jakie kolumny się zdecydowałeś do tego zestawu?

Czy AVR - 1705 ma przedni panel z aluminium czy to plastik?

Co do samego wykonania AVR-1705 to bardzo solidna i ciezka konstrukcja:)szczerze mowiac Denon chyba nie produkuje amplitunerow z plastikowym frontem tak wiec i AVR-1705 ma front z aluminium w charakterystycznym dla marki ciemnawo-srebrnym kolorze.W zestawie oprocz oczywiscie instrukcji obsługi jest antena radiowa z podstawka i pilot z przyciskami we wszystkich kolorach tęczy;) niezbyt pasujacy do solidnego wygladu samego amplitunera .Zestawgłośnikowy na który czekam to 5.1 JBL SCS 178.

raver mozesz "zapodać" :) link na ten sklep w niemczech internetowy i cos napisac jak wrazenia z przesylki(iel to wogóle kosztuje) itp itd aha i jeszcze jedno tam w tych sklepach to trzeba robic przelew na konto czy przy odbiorze np mozna(choc to by bylo zapiękne :)

Do ppred

AVR-1705 ma napewno przod z aluminium,wiem co pisze bo mam go na wysiegniecie reki,zreszta najpierw odwiedz strone producenta albo salon sprzedazy i dopiero pisz.

Do Zenek kartofelek

Sprzetu szukalem tutaj

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Super wyszukiwarka od najtanszych do najdrozszych ofert tego samego produktu.

Niektore sklepy wysylaja do Polski,kolorowo nie jest,musi byc przelew no i dosc drogie sa oplaty za doreczenie okolo 50 euro za odtwarzacz czy amplituner taka sama przesylka w Niemczech 8-10 euro..Ja zakupy zrobilem najprostszym sposobem po prostu kupilem przez kolege mieszkajacego w Niemczech.

Ukryta Zawartość

Jeszcze raz do ppred

Oto link do strony na ktora sie powolujesz:

Ukryta Zawartość

pisze jasno "massiver Aluminium-Profilkühlkörper ohne Lüfter" gdzie wyczytales o plastikowym froncie nie wiem:)

Ukryta Zawartość

Masz rację, tak tam napisano, tylko że to aluminiowe ustrojstwo to radiator (bez wentylatorka), a nie front. A front jest z plastiku - to norma przy najtańszych modelach. Tam na dole małymi literkami napisali o froncie - bo nie ma się czym chwalić;). W sumie taka sama sytuacja 1705/1905 jak przy Y 450/550. Przynajmniej w danych technicznych.

[obrazekLUKASZ-175593_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

To się pojawia tylko wtedy, gdy porówna się 1705 z 1905 (lub innym wyzszym modelem). Inaczej się z tym nie afiszują, no bo po co ;). Trzeba kliknąć "Mehr Informationen und Testberichte" i później porónać 1705 z 1905. I na samym dole wyjdzie niemiła informacja. Inaczej te 2 amplitunery niczym się prawie nie różnią (tak jak Y450/550). Faktem jest, że nie dotykałem tego amplitunerka.

Może być błąd na stronie, albo poszczególne egzemplarze (serie) różnią się między sobą. Elfan ma na przykład Y 640 z aluminiowym pokrętłem głośności, a powinien mieć plastikową (wg recenzji AUDIO).

Recenzja z AUDIO

Elberoth - 2004-02-24 11:54:10

Ukryta Zawartość

"Z pozoru wydawać by się mogło że nie jest to dużo, jednak RX-V640 wygląda dzięki temu znacznie bardziej poważnie. Panel wykonany jest z aluminium i dostępny w kolorze czarnym lub tytanowym. Pokrętło głośności, choć bardziej okazałe, jest w dalszym ciągu wykonane z plastiku.

"

Elfan 2004-04-06 14:20:03

Ukryta Zawartość

" "Zgadza sie wkurza mnie moje plastikowe pokretlo w mojej RXV800. dali dupy"

a moja 640tka ma pokrętło z aluminium :D ale jest to troszke dziwne bo inne mają z plastiku ?? "

Z faktami się nie dyskutuje, ja opieram się tylko na informacjach z drugiej ręki :( Jak dojadą głośniki to napisz jak brzmi 1705. Zastanawiam się co kupić i 1705 jest na liście (z Y 450, ew. coś droższego). Ale to dopiero za parę miesięcy, jak zbiorę fundusze.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Plastik. 1705 jest nastepca 1404 i niech mi nikt nie wciska ze za 1595 zł ma aluminiowy front i moze aluminiowe pokretla? W serii 2004 dopiero 1804 za 3000 zł ma aluminiowy front i pokretla no i oczywiscie wszystkie z wyzszej polki tzn 2xxx i 3xxx.

"szczerze mowiac Denon chyba nie produkuje amplitunerow z plastikowym frontem tak wiec i AVR-1705"

szczeze mówiac to produkuje,1404 i 1604 jest z plastiku.A co do gałki w Y640 to nie wiem dla czego mam aluminiowa moze sie pomylili i taka załorzyli ale to tylko sama gałka a nie cały front.

AVR 1705 ma rzeczywiscie front z plastiku chociaz rzeczywiscie ludzaco przypomina aluminim,jestem jego posiadaczem od kilku dni i moge powiedziec ze wykonanie jest bardzo solidne co do brzmienia tez nie mam nic do zarzucenia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.