Skocz do zawartości
IGNORED

Zestaw do pokoju 30m2 - Niski miękki bas - Hip-Hop!

MC-Maxim

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich.

Prosił bym Was Panowie o poradę w doborze głośników do pokoju 30m2. Zależy mi na niskim, miękkim i mocnym basie. To jest priorytet. Oczywiście reszta tonów też mile widziana ;) Kolumny używane w cenie powiedzmy do 1200 zł, ale mogą być tańsze. Jeśli do tego doradzili byście mi od razu wzmacniacz było by świetnie.

Aktualnie posiadam Altusy 200, ale po dzisiejszej lekturze internetowej troszkę zbladłem :( Niby bas jest, ale z tego co ludziska piszą to ogólnie te głośniki są słabe.

Z góry dzięki za pomoc,

Maxim

Jest całe mnóstwo fajnych kolumn. Jako przykład ciekawych.....

KEF C7. Kolumny w swojej klasie cenowej są bardzo poprawne.

Warto posłuchać, może akurat przypadną do gustu.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Warto również zapoznać się z ofertą wzmacniaczy firmy NAD.

Taki zestaw może być bardzo miłym zaskoczeniem.

Ukryta Zawartość

Warto również przejrzeć tematy istniejące na forum , które mogą być cennym źródłem informacji.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

dla odmiany podam sporo starsze

widze jak i mi pasuje u Ciebie ta stylistyka i masz gdzie takie ustawic

magnat all ribbon 12 - niedawno widziałem za 1200 - zdecydowanie warto (to sie nazywa jakosc basu- i nie tylko :) w wysokich wzroem jest okolica quadrala wotan 1

dobre sa i magnat 10P ale jednak powinny byc zdecydowanie taniej niz 12stki

zadne altusy nawet te za "600 i 800zł" nie stały w okolicy nawet sporo tanszych 8ek

altusy przegrywaja i to mocno juz z grundigami monolith 8500 od ktorych 8ki sa lepsze

i tu nastepuje powazna przepasc bo 10p i 12 sa o wiele lepsze od 8ek (pomiedzy nimi tez spora roznica)

tak ze 12 za 1200zł (dla uscislenia podam usredniony wynik stereoplay 36 ptk)

to bardzo powazna pólka kolumnowa za niewygorowana kwote

gdyby takie były w słupku jak to obecnie sa trendy kosztowały by ok 2000zł ( wieloletnie oczywiscie)

ja uzywam koncówki technics 9021 ktra wybitnie sobie chwale o wiele bardziej niz dosc drogie wzmacniacze

tak ze jesli to mozliwe proponuje rozgladanie sie za koncówkami ale tymi tepszymi plus jakis dac zewnetrzny

z lepsztych polecam np philipsa alias pye alias

moge wsciec sie i utytłac, paść na morde bylem wytrwał, byle małych świństw gonitwa nie wciagnęła mnie - dopuki wierzysz we mnie miła w tym jest moja wielka siła z zyciem mnie nie pogodziłaś ale z samym sobą tak, mam przy sobie gorzką pamieć, mam Twoj usmiech co nie kłamie wiem ze juz mnie nic nie złamie :)

edit

ah 380

pye nazywa te samą 370 ("córka" philipsa)

uciekla z pamieci nazwa jesli trafisz bedziesz widzial musicola czy jakos tak tez ah370 (bardzo słowiansko brzmiaca nazwa cos z muzyką;)

dosc tanio do zdobycia

ps

no w koncu - radiola:)

moge wsciec sie i utytłac, paść na morde bylem wytrwał, byle małych świństw gonitwa nie wciagnęła mnie - dopuki wierzysz we mnie miła w tym jest moja wielka siła z zyciem mnie nie pogodziłaś ale z samym sobą tak, mam przy sobie gorzką pamieć, mam Twoj usmiech co nie kłamie wiem ze juz mnie nic nie złamie :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.