Skocz do zawartości
IGNORED

zestaw Paradigm Monitor

anabol

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, posiadam Yamahe 650 oraz głośniki Eltax Universe, które mam zamiar po kolei wymieniać na Paradigm Monitor, ale mam problem które wybrać. Sprzęt będzie używany do kina i stereo po 50%, slucham techno trance, itp., pokój 12 m.kw.

I tu mam pytania do znawców Paradigma.

Na przód zastanawiam się między monitor 3 a 5, ale czy w takim małym pokoju monitor 5 by miał sens ?

Surroundy mini monitor czy ADP-170 czy jeszcze inne ?

Centralnym raczej napewno będzie CC-370.

Subwoofer: PDR-10 czy PDR-12 ?

Z góry dzięki za odpowiedzi.

https://www.audiostereo.pl/topic/11016-zestaw-paradigm-monitor/

Jeżeli chodzi o surroundy i centralny to na prawdę lepiej jest używać dedykowanych głośników. Paradigm dobiera parametry surroundów i centralnego tak, aby wszystko razem grało jak trzeba więc lepiej jest kupić ADP-170 i CC-370. W którymś z folderów Paradigma są podane zalecane zestawy, powinny być dostępne na stronie polpaku.

Mialem przez pewien czas mini monitor w pokoju 15m2 wiec sadze ze monitor 5 za duzy. Pamietaj aby przody kupic ekranowane magnetycznie. Paradigmy maja naprawde mocne magnesy i bez ekranowania musza stac dosc daleko od telewizora.

pozdr.

ja już wybrałem: mini-monitors, PS-1000, CC-370, ADP-170. Na zagranicznym forum odradzili mi kupowania monitorów 3 i 5, dla zainteresowanych podaję link

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

ogólnie po prostu monitor 3 grają mniej neutralnie i przestrzennie niż te mini-monitory, poza tym są nawet za duże na taki pokój jak mój.., a monitorów 5 się nie opłaca bo mini-monitory z dobrym subem, który tak czy tak bym kupił, zagrają podobnie albo i nawet jak monitory 7. jak się mylę niech mnie ktoś poprawi..

No nie wiem jak jest z tym ekranowaniem ale mam Studio 40 v.3 bez ekranowania, głośniki stoją ok. 10-15cm od TV i nie ma ani odkształceń ani przekłamań kolorów. W sklepie wyraźnie zaznaczyli, że ekranowanie można zawsze zaaplikować, ale lepiej jest sprawdzić czy TV zareaguje. Generalnie wszystkie nowe telewizory mają własne ekranowanie, właśnie ze względu na możliwość stawiania kolumn w ich pobliżu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.