Skocz do zawartości
IGNORED

Zestaw stereo do 1500zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Postanowiłem sobie złożyć zestaw audio do pokoju 20m2, kolumny jakie mam to grundig box 1500a professional i teraz pytanie jaki wzmacniacz najlepiej do nich kupić i oczywiście CD.

Myślałem o wzmacniaczu grundig fine arts a-903 i CD Sony cdp-11s.

Proszę o radę co kupić do tych kolumn.

Wszystkich serdecznie pozdrawiam.

grundig fine arts a-903

To dobry wybór do tych kolumn. Możesz też poszukać droższego i lepszego A-9000.

CD Sony

Pasował by do kompletu Grundig Fine Arts CD-3 albo CD-905.

Ten Sony też może być - ale nie będzie od serii ..

Edytowane przez justas32

Znalazłem na allegro a-903 za 459zł:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

a-904 za 399zł:

Ukryta Zawartość

I zaciekawił mnie CD kenwood 7060 jest na allegro za 349zł:

Ukryta Zawartość

Sony cdp-11s niestety już nie ma na sprzedaż tak samo jak tych CD grundig.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

7060 to bardzo dobra maszyna - można brać w ciemno.

Natomiast zastanawiam się nad tymi starymi wzmacniaczami Grundiga. One obsługują kolumny 8 Ohm i więcej (STK-i są bardzo wrażliwe na niską impedancję) a Twoje kolumny mają 4 Ohm. Może lepiej zrezygnować z pomysłu żeby wszystko było jednej marki i poszukać nowocześniejszego i bardziej stabilnego prądowo wzmacniacza ?

Tylko jaki inny wzmacniacz do tych kolumn?.

Teraz mam grundig fine arts v11 gra dobrze ale to jeszcze nie jest to.

Jakby udało mi się sprzedać moje stare kolumny mógłbym kupić jeszcze cd Sony cdp-x555es.

Słyszałem że NAD bardzo dobrze gra.

Sony cdp-x555es

Niech Cię ręka Boska broni. Im właśnie padają lasery więc się je przed sprzedażą podkręca i szybko pozbywa. Tych laserów nie ma, nie było i nie będzie. To bardzo zły wybór.

Tylko jaki inny wzmacniacz do tych kolumn?

A jaki budżet ? I jak ma grać ?

Skoro ten cdp-555es jest taki zły jeśli chodzi o te lasery to miałbym 1500zł.

najlepiej jakby kupić wzmacniacz i CD oczywiście używane.

Bardzo podoba mi się ciepły dźwięk w którym słychać dużo szczegółów, nie słucham żadnego Metalu tylko np Michael buble lub Whitney Houston (dla mnie miała idealny głos).

Słyszałem że NAD 3240pe bardzo ładnie gra ale niestety nie słuchałem.

Najlepszy byłby Musical Fidelity A3, A2, X-A1, E100. Możesz kupić też Creek 5250SE, 5350SE, Densen Beat , Thule IA-100, Sony TA-F730ES, Luxman A-384. Ze staruszków także Luxman 410 lub 430.

To jest seria QS?.

Słyszałem że ta seria bardzo słaba.

Bardzo źle słyszałeś. Te odtwarzacze (770, 780, 790) to świetne źródła. Grają może trochę sucho, ale dzięki temu bardzo dobrze się zgrywają z cieplej grającymi wzmacniaczami.

Witam wszystkich forumowiczów.

Posiadam Kolumny podłogowe Quadral QLX 202 120/200W 6Ohm i poszukuję do nich wzmacniacza, budżet 400zł ale może być taniej :>

Słucham disco/dance/electro :]

Pozdrawiam

• 2 tygodnie później...

Siemano , Mam do wyboru dwa zestawy za podobną cenę , dylemat to starość artykułów i to, że o choć trochę lepszym audio mam niewielkie pojęcie.

PIERSZY - wzmak Cambridge audio azur 540 a , C-dek azur 640 c , tuner azur 640 t dab fm i kolumny wharfedale 9.1 na stojakach za około 1 600zł

DRUGI - wzmak harman kardon hk 980 , i kolumny Ruark talisman . w tym muzykę puszczałbym głównie z kompa puki nie kupił bym C-deka no jest droższy o około 200 zł.

Z radia nie korzystam mówię od razu , wymiary pokoju to 20 m2 preferowana muzyka to house, rap, rock czasami metal , D&B i soul.

Pytanie który bardziej się opłaca i który waszym zdaniem jest lepszy zaznaczam że audiofilem nie jestem choć ucho mam :) lubię bas i kocham się w średnich.

Pozdrawiam i dzieki

Zestaw pierwszy jest gorszy dźwiękowo. Ale ma większą wartość sprzętową - zawsze można to rozkompletować i posprzedawać bez straty finansowej.

Zestaw drugi jest teoretycznie lepszy dźwiękowo. Ale jego kolumny chyba nie bardzo nadają się do muzyki której słuchasz.

Siemanko ponownie . Dzięki za podpowiedź , a czy na pewno te zestawy są odpowiednie za te pieniądze czy raczej, może skompletować coś samemu ??

Chyba można trochę lepiej. A czy samemu ? Jak się dobrze znasz to tak ...

Dzięki więc na razie się wstrzymam , a co do tego samemu to nie widzę problemu, nie znam się ale zawsze mogę spytać i ktoś bardziej rozeznany podpowie :) Jeszcze raz dzięki i pozdro

Ukryta Zawartość

a możesz mi powiedzieć co to jest ??? zauważyłem że podobne tego typu zestawy osiągaja kosmiczne ceny

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

a możesz mi powiedzieć co to jest ??? zauważyłem że podobne tego typu zestawy osiągaja kosmiczne ceny

A to jest zewnętrzny zasilacz do odtwarzaczy Naim'a.

Ukryta Zawartość

Siema . Mam ostatnie pytanie do Ciebie... który z tych trzech sa do sprzedania blisko mnie i nie musze czekac

1 trzy azury o których wspoinałem wczesniej z wharfedale 9.1

2 nad 302 wzmak , nad 501 cd-ek, nad 402 tuner i kolumny TDL rtl 2

3 wzmak nad c352 cdek cambridge audio nie wiem jaki bo nie napisali i kolumny tdl saturn 10 plus konkretne kable

jeżeli poleciłbyś mi któryś z kolumnami TDL to powiedz cos o nich dodatkowo proszę !

Z góry dziękuje i już nie zaci głowy

pozdrawiam

• Pokaż nowe odpowiedzi