Skocz do zawartości
IGNORED

Problem z ustawiniem kolumn surround

Gość cycus12

Rekomendowane odpowiedzi

Gość cycus12

(Konto usunięte)

Witajcie

mam problem z ustawieniem kolumn SL i SR (tylnych jeszcze nie mam). Optymalnym ustawieniem wydaje mi się 100-110 stopni, niestety biorąc pod uwagę ustawianie frontów (czyli priorytet) surraoundy wychodzą mi w oknie i drzwiach...

Od punktu siedzenia do ściany tylnej mam niecałe 2 metry, chciałem się przesunąć do tyłu (w efekcie fronty wyszły by ponad 180cm od ściany z ich plecami wiec też na plus) ale Tv który docelowo miał być na ścianie już teraz jest malutki (42'') a odległość zwiększyła by się jeszcze o jakiś metr. Oczywiście fajnie by było kupić jakieś 60'' lub projektor.. ale dydków brak.

Pomyślałem by głośniki powiesić na ścianie niestety musiałbym to zrobić nad oknem i drzwiami czyli wysokości ~240cm. Czy ktoś jest w stanie wypowiedzieć się czy ta zabawa ma sens ? czy efekt będzie raczej marny. kolumny są małe ale ciężkie więc i wieszak nie będzie za tani zwłaszcza że musi być regulacja w 2 płaszczyznach. Czy może lepiej ustawić je za głową tak 140 stopni ?

https://www.audiostereo.pl/topic/110802-problem-z-ustawiniem-kolumn-surround/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.