Skocz do zawartości
IGNORED

LAMPA w PREOUCIE Z KINM DOMOWYM

Gość numik

Rekomendowane odpowiedzi

Gość numik

(Konto usunięte)

Witajcie Szanowni Lampowicze,

jestem coraz bliżej dołączenia do tego zacnego grona po tym jak usłyszałem co potrafi zrobić z dźwiękiem Mingda. Obecnie mam Audiolaba, może zacznę od lampowego cd lub lampowego buforka, ponieważ chwilowo budżet napięty. Ale mam pytanie, mam układ z dziewczyną, że kino podpinamy pod wzmacniacz, by nie robić 7 kolumn w salonie, co rozumiem i akceptuję. Zdarzało mi się już przy słabszych tranzystorkach, że kino się wyłączało przy preoucie frontów. Czy z lampkami też tak może być? Czy sama lampowa budowa wzmaka ma związek z tym problemem? Macie jakieś doświadczenia?

https://www.audiostereo.pl/topic/110861-lampa-w-preoucie-z-kinm-domowym/
Gość numik

(Konto usunięte)

Jak to kino sie wylaczalo??? sprecyzuj troche wypowiedz bo nie bardzo wiem jak to interpretowac??

ok - jasne:). Przechodziło w tryb zabezpieczenia. I się wyłączało, po prostu - przy głośniejszych dźwiękach (Marantz 1401). MIałem tak z Roksanem Kandy. Jakby coś się nie zgrywało choć na logikę nie powinno. Teraz mam Audiolaba z opcją końcówki mocy i jest ok. Może to był jakiś przypadek, wolę jednak spytać - czy lampki dają radę w preoucie kina

Mhm...najwyrazniej wzmacniacz nie wyrabial albo poziom sygnalu pomiedzy urzadzeniami byl nie teges. Ja mam koncowki lampowe w kinie podlaczone do preoutow amplitunera i takich wypadkow nie ma, jak wiadomo lampy nie maja ukladow zabezpieczajacych tak jak tranzystory wiec o przejsciu w tryb awaryjny nie ma mowy, predzej zacznie lampa znieksztalcac. U mnie to nie ma miejsca...jaka lampe konkretnie planujesz i do jakich kolumn?

Gość numik

(Konto usunięte)

Mhm...najwyrazniej wzmacniacz nie wyrabial albo poziom sygnalu pomiedzy urzadzeniami byl nie teges. Ja mam koncowki lampowe w kinie podlaczone do preoutow amplitunera i takich wypadkow nie ma, jak wiadomo lampy nie maja ukladow zabezpieczajacych tak jak tranzystory wiec o przejsciu w tryb awaryjny nie ma mowy, predzej zacznie lampa znieksztalcac. U mnie to nie ma miejsca...jaka lampe konkretnie planujesz i do jakich kolumn?

napaliłem się na Mingdę, tą najtańszą (budżet - niestety, wersja bez pilota i strzałeczki;p;p - ostre negocjacje). Yaqiny też ponoć fajne, ale nie słyszałem i ponoć;p gorzej wykonane + niedostępne. Myślałem po opiniach o bewitchu, ale nie ma gdzie słuchać. Więc na początek Mingda, kolumny to Dali Zensor 5, słyszałem to połączenie i było bardzo dobrze. BARDZO!!! :D. Rozważam też Yaqina cd 35, ale to już później i prosto z Chin, ale nie wiem czy lampa cd i lapma wzmak to już nie za wiele. poradź mi z tym coś. Może lepiej mieć zwykły cd + bufor lampowy / dac lampowy żeby mieć wybór rodzaju brzmienia źródła i najwyżej odłączać pośrednią lampkę?

napaliłem się na Mingdę, tą najtańszą (budżet - niestety, wersja bez pilota i strzałeczki;p;p - ostre negocjacje). Yaqiny też ponoć fajne, ale nie słyszałem i ponoć;p gorzej wykonane + niedostępne. Myślałem po opiniach o bewitchu, ale nie ma gdzie słuchać. Więc na początek Mingda, kolumny to Dali Zensor 5, słyszałem to połączenie i było bardzo dobrze. BARDZO!!! :D. Rozważam też Yaqina cd 35, ale to już później i prosto z Chin, ale nie wiem czy lampa cd i lapma wzmak to już nie za wiele. poradź mi z tym coś. Może lepiej mieć zwykły cd + bufor lampowy / dac lampowy żeby mieć wybór rodzaju brzmienia źródła i najwyżej odłączać pośrednią lampkę?

Sugeruję średniej klasy CD + wzmacniacz lampowy, reszta przybytków jest zbyteczna.

Należy zwrócić uwagę na impedancję wyjściową zgodną z kolumnami, sugeruję 8 omów.

Gość numik

(Konto usunięte)

Sugeruję średniej klasy CD + wzmacniacz lampowy, reszta przybytków jest zbyteczna.

Należy zwrócić uwagę na impedancję wyjściową zgodną z kolumnami, sugeruję 8 omów.

kupiłem marantza cd-67 po fajnym tuningu, może się nada

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.