Skocz do zawartości
IGNORED

Wyjście euro z dvd ?

Kynio_s

Rekomendowane odpowiedzi

Mam DVD Yamaha 550 i jestem na etapie doboru połączenia go z TV. Gdzieś wyczytałem że najlepiej jest połączyć za pomocą kabla euro - euro i ustawić w DVD sygnał wyjściowy jako RGB. W telewizorze chyba mam (sony 29 ale niestety nie 100 Hz ale ma dwa euro i podobno jedno jest właśnie do RGB) ale DVD to zagadka bo instrukcji brak a na stronach audio klanu nic nie ma. Proszę więc o pomoc na aukcji proponują mi kabelek

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ale nie jestem pewien czy na tym TV to ma sens. Z innej strony boję się troszeczkę czy aby tak długi kabelek jeżeli będzie słabej jakości to może troszeczkę narozrabić

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/11087-wyj%C5%9Bcie-euro-z-dvd/

Nie bardzo widze sens kupowania tak drogiego kabla to tego dvd i tv. Najwazniejsze jest aby euro mialo ekranowane oddzielnie wszystkie zyly i dodatkowo byl ekran z folii na calym przewodzie. Yamaha ma na wyjsciu euro sygnal RGB.

Jak mozesz to odezwij sie do mnie na gg lub podaj meila mam same klopoty z tym dvd :(

->Kozlo4

No widzisz ale z tymi kablami to jest lipa bo ja nie mam bladego pojęcia jak sprawdzić czy jest tak ekranowany a ludzie to lubią takim ja sprzedać lipę.

A odnośnie DVD o napisz co tam cię gryzie mój mail to [email protected]

Witam,

Kup ten a napewno nie będziesz żałował bo i kabel dobry i cena atrakcyjna

Ukryta Zawartość

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

3m to troche duzo nie wiem czy w takim przypadku nie lepiej zainwestowac w troche lepszy kabel. Tutaj cos znajdziesz :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

->Kozlo4

Nie bardzo wiem czy jest sens DVD 550 + TV 50Hz trochę może się okazać że to przestrzelona inwestycja. Może kiedyś jak kupie 100 Hz. Prawdopodonie różnic jak narazie i tak nie zobaczę.

Nie za bardzo rozumiem co znaczy ze na TV29" w polaczeniu z ultradrogim odtwarzaczu jakim jest Yamaha550 (normalny odtwarzacz DVD czytajacy Divxy kosztuje obecnie ponizej 300zl), nie zobaczy sie roznicy miedzy zwyklym chinchem a RGB. Fakt ze Yamaha nigdy nie potrafila wyprowadzac sygnalu RGB (slynne juz dyskusje i awantury na ten temat), ale podobno w najnowszych modelach producent juz sobie z tym poradzil. Jesli tak to roynica bedyie ogromna nawet na 21".

"Fakt ze Yamaha nigdy nie potrafila wyprowadzac sygnalu RGB (slynne juz dyskusje i awantury na ten temat)"

czy mógłbys bardziej rozwinąc swoją wypowiedz?? :) bo normalnie nie rozumiem tego...........

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.