Skocz do zawartości
IGNORED

POROWNANIE BUDZETOWEK

misiowiec

Rekomendowane odpowiedzi

Ważne, aby kable stawiały jak najmniejszy opór. Dlatego im dłuższe kable, tym grubsze. Przy czym bez sensu jest stosowanie kabli np. 4mm^2, gdy ich długość wynosi powiedzmy 3m. Oczywiście mam na myśli moce stosowane w domu.

czyli kabel 2.5mm^2 jesli palnuje okolo 4-5m do jednej kolumny powinien starczyc ? a zlacze bananowe jest zbedne i to tylko dla wygody z tego co mowisz? i jakiej firmy ten kabel? czy to bez znaczenia i lepij kupuc w sklepie elktronicznym, niz w drogim hifi?

I jeszcze jedno, co wyda ci sie pewnie smieszne ale co znaczy ^2 ? ze to razy 2 promien ktory napisales 2,5 nie znam sie na kablach i jestem zielony, jedyna moja wiedz o audio to to co znajde na forum albo wyczytam na stronach, lub dowiem sie od bardziej kompetentych osob i wyciagne potem wnioski, porownujac z innymi opiniami, o kablach jeszcze nic nie czytalem:) Tak na marginesie znaczek ^2 to do potegi 2 matematycznie

2,5 mm^2 wystarczy. Wtyki bananowe praktycznie dla wygody i wyglądu. W sklepach audio też są niedrogie przewody i tu radziłbym kupować. Firmy nie wskażę, ja mam Oehlbacha, ale są też inne. "^2" oznacza "do kwadratu".

a tak na marginesie nie wie ktos z was przy jakim spadku Tonsil podaje swoje parametry dolnego pasma w ALTUSACH i przy jakim JBL w zestwach ATX ,praktycznie moj wybor zamyka sie w ALTUSIE lub JBL ATX 60, z tym ze ALTUS ma bi-wiring i przyszlosciowa mozliwosc tanszego i bardziej dostepnego tuningu ....

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.