Skocz do zawartości
IGNORED

Dźwięk z laptopa Lenovo Y580 po WIFI na HK AVR265

Marek_54166

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam problem z dźwiękiem przesyłanym po wifi z laptopa Lenovo Y580 W 8.1 na amplituner Harman Kardon AVR265. , mój problem polega na tym, iż muzyka puszczona z WMP z laptopa Lenovo Y580 po wifi do amplitunera Harman Kardon AVR 265 idzie, lecz co drugi utwór (MP3), to znaczy 1 utwór idzie normalnie, a 2 zaczyna iść (słychać kolejny utwór), lecz jak zacznie to nie mogę go zatrzymać, przejść na następny i nic nie pokazuje się na pasku postępu, i po około 24 sekundach wyskakuje nieoczekiwany błąd urządzenia, przerzuca na 3 utwór, który idzie ok można przerzucić na następny, zatrzymać i widać postęp, lecz następny 4 znowu to samo brak możliwości sterowania i nic nie pokazuje się na pasku postępu 24 sekundy i błąd i tak wkoło. Te sekundy to wyglądają jakby ta muzyka przesłana do przodu (moje domyślenie - nie wiem czy trafne). Zapomniałem napisać że jak już idzie ten 3 i kliknę na ten z błędem to idzie normalnie i wtedy następny jest z błędem. Wykluczyłem problem amplitunera, gdyż z innego urządzenia ( Sony Xperia ) nie ma tego problemu.

Jak odtwarzam przez sieć to (przy odtwarzaj urządzeniu play to wybieram AVR 265) otwiera się drugi mniejszy player i on robi ten problem. Ogólnie mogę uruchomić wtedy dwa jeden na laptopie, i drugi co słychać na amplitunerze (co innego słuchać), i wyłączyć ten główny na laptopie.

Zauważyłem jeszcze jedną rzecz, podczas słuchania ikona play/pauza jest dobrze i mogę wcisnąć pauze, jak się kończy utwór przeskakuje na drugi i ikona pauza zmienia się na play, a drugi utwór zaczyna lecieć a nie powinien gdyż wtedy nie mogę nic zrobić (czyli wiesza się ), powinien przeskoczyć na następny ale w WMPlayerze powinno się zmienić na to żebym mógł zatrzymać, przewijać. Podsumowując WMPlayer się zatrzymuje, a muzyka leci dalej, napotyka błąd i przerzuca dalej.

Na stronie Microsoftu polecili mi zainstalować inny player, lecz ja nie znam się tak dobrze, aby ustawić inny player np. foobar2000 (mam jeszcze zainstalowany AIMP3), aby działał jak WMP, czy z Sony Xperia- Throw, a jest to fajna rzecz bo nie trzeba nic podpinać, czy wybierać utworów z poziomu amplitunera. Proszę o pomoc w ustawieniu jakiegokolwiek playera - łopatologicznie :) (może być inny jeszcze), może coś źle robię z ustawieniami.Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.