Skocz do zawartości
IGNORED

Yamaha Pianocraft Mcr 755, jaki sub?

Rafał Szymoniak

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Zamówiłem już pianocrafta 755. W związku z tym, że nie będzie służyło to stereo wyłącznie do muzyki, jakiego suba kupić do pokoju 20m2? Nie chcę żeby wszystko wpadało w drgania i generalnie roznosiło blok, chcę żeby to w miarę spójnie i ładnie grało, przy okazji płynnie schodziło nisko, bo czasem do muzyki pewnie też się go włączy. Budżet mały, bo 500zł. Zastanawiałem się nad dedykowanym fsw150 od yamahy...ale może polecicie coś innego? Może jamo 210, albo jeszcze coś innego? Z góry dzięki za pomoc i pozdrawiam!

https://www.audiostereo.pl/topic/111197-yamaha-pianocraft-mcr-755-jaki-sub/

No dobra, to bez kombinacji, wezmę yamahy, bo niby dedykowany do pianocraftów, to może zagra to jakoś. Mogę schować suba za szafą-stolikiem na tv? Głośniki będą stały obok szafy, jeden z jednej, drugi z drugiej, ale na suba mam miejsce tylko za szafą. Będzie grał jak ma grać?

Nie, będzie grał beznadziejnie. Dodatkowo bas może wzbudzać ścianki szafy i wszystko będzie drżało.

Subwoofer - podobnie jak głośniki (!) - potrzebuje grać jak najdalej od ścian i szaf.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.