Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki subwoofer do 2000zł???

kroolik123

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Posiadam zestaw Yamaha Rx-v430 (możliwe, że tutaj będzie wkrótce upgrade) oraz komplet Koda KA325 (fronty+cent.+tyły) i chciałbym do tego dokupić jakiś fajny sub. Cena może się zawierać w przedziale 1k-2k zł (myślę o imporcie). Przeznaczony będzie zarówno do muzyki jak i kina. Wszystko stoi w pokoju 25m. Nie ukrywam, że chciałbym mieć zapas mocy, żeby przy filmach "czuć" odpowiednie sceny. Co możecie polecić z własnego doświadczenia (bo parametry i recenzje to sobie sam znajdę -> ale z autopsii wiem, że one g. znaczą...).

Narazie to myślałem o Koda SW-1000, SW15A, Paradigm Pdr 10, Pdr 12 i Ps-1200 v. 3. Co możecie powiedzieć o tych modelach? Może jeszcze jakieś inne są warte uwagi?

https://www.audiostereo.pl/topic/11147-jaki-subwoofer-do-2000z%C5%82/

Mam ten sam zestaw głośników tylko w innym kolorze (i o innej nazwie tj. KF 225) w pomieszczeeniu 22 m2. Początkowo do tego używałem suba SW1000, którego następnie wymieniłem na SW100B (SW 1000 brzęczał) i jestem z niego b. zadowolony. Mocy jak na takie pomieszczenie ma aż nadto.

Ps. Napisz pls. jakie są Twoje spostrzeżenia odnośnie tych glośniczków - i czy porównałeś je przed zakupem z innymi - niewiele osóba na forum ma ten model.

W sumie są to moje pierwsze porządne kolumny. Przed ich zakupem słuchałem sporo zestawów ale wspólnie ze sprzedawcą (który swoją drogą był bardzo pomocny - siedział ze mną w sumie kilka godzin ;) doszliśmy do wniosku, że te grają najlepiej no i kupiłem... Przyniosłem do domu, puściłem płytki i w sumie grały OK. Do czasu aż puściłem sobie In-Mood feat. Juliette - The Last Unicorn. Po prostu wtedy oszalałem! Głos przeszywał całą głowę - wtedy z uśmiechem stwierdziłem, że warto było te 2k wydać na ten zestaw! ...a tego utworu słuchałem pół dnia! Jestem nimi zachwycony! Nie jestem jakimś audiofilem (jeszcze nie... ale sadze ze bede :)) ale faktycznie porównując z innymi to rewelacyjnie wyróżnia się każdy instrument i generalnie mają super brzemienie. Sądzę, że Twój wybór rownież uważasz za taki udany. Ja osobiście słucham (i gram) muzykę trance, ale na tym sprzęcie aż miło posłuchać czegoś akustycznego!

A odnośnie Twojego suba - co było nie tak z tą 1000? I jak ten nowy się sprawuje? Możesz opisać czy są jakieś rzeczy które mogą denerwować (czasem w sprzęcie jest coś takiego ;)

Co do suba to pisałem o nim na forum już jakiś czas temu - generalnie postanowiłem go mocno potestować bez frontów i wtedy okasało się że coś jakby brzęczy w środku (tym głośniej im większy poziom dB). Pondato sub przeraźliwie dudnił - nie potrafilem go dostroić do reszty systemu. Wymieniłem na inny SW 1000 i było to samo. Pożyczyłem od znajomego SW 100B i wszytkie te mankamenty zniknęły chociaż sub jest niby większy i mocniejszy. Moje odczucie jest takie że SW100B jest spokojnieszy od SW1000 - włącza się do akcji jedynie kiedy tego potrzebujesz a nie dudni cały czas. Ponadto włącza/ wyłącza się automatycznie co jest przydatną funkcją. Ja jestem zadowolony z wyboru. Paradgim robi b. dobre suby (tak słyszałem) ale jak grają - nie wiem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.