Skocz do zawartości
IGNORED

Parasound C2

Rakim

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktoś miał/ma tutułowy przedwzmacniacz ? Może być też C1 bo konstrukcyjnie są niemal identyczne. Mam taką (C2) zabawkę i 2 problemy nie do przejścia. Po pierwsze próbuję podłączyć się do niego poprzez port RS232 ale laptop nie rozpoznaje urządzenia a program wywala że nie może otworzyć portu com. Dodam jeszcze że próbuję się połączyć przez przejściówkę USB-RS232 - przejściówka 100% sprawna bo działa z wszelkiej maści centralami alarmowymi, pożarowymi czy kontrolą dostępu.

No i druga sprawa, jak połączyć się z pilotem do tego pre - w instrukcji nie ma niemal o tym ani słowa, pilot ma wejście słuchawkowe tyle że jak żyję nie widziałem kabelka do połączenia kompa z końcówką jack. Może ktoś miał z takim sprzętem/problemem doczynienia. Dodam jeszcze że podobne piloty stosuje w swoich pre np. Lexicon. Chcę ustawić sobie swoją klawiszologię ale z tego co widzę bez kompa ani rusz...

https://www.audiostereo.pl/topic/111651-parasound-c2/

Życzę powodzenia - przerabiałem podobne problemy z dwoma Meridianami 561 i 861. U mnie w 861 były problemy z dostaniem się do menu konfiguracyjnego z poziomu komputera aż w końcu w ogóle się wysypał. Na szczęście wymiana kości do zapisu danych rozwiązała problem.

https://www.audiostereo.pl/topic/111651-parasound-c2/#findComment-3159546

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.