Skocz do zawartości
IGNORED

Creek Evo 1

Pi Es

Rekomendowane odpowiedzi

Wytłuszczone kwestie nie pasują do tych typów :

1. Interkonekt Van Den Hull The First MK II

Kable kolumnowe Van den Hull (któryś z modeli)

Do twoich preferencji sprawdzi się lepiej XLO lub Kimber Kable.

Uważasz że van den hule są za ciepłe?

Witaj - co do creek-a i ewentualnych kolumn epos . Mam taki zestaw evo 2 i Epic 5. Generalnie jestem bardzo zadowolony ale szczerze powiem ze mocne rockowe granie i głęboki bas to nie ten adres . Do tego faktycznie Nad będzie lepszy - testowałem 326 zdaje sie z małymi eposami , indiana linami i było ciepło , dynamicznie z dużym wykopem.

Najważniejsza jest muzyka - później sprzęt , a najlepszy jest ten który dla mnie brzmi najlepiej .

Dzieci to przyszłość narodu więc słuchają tego co tata ;-))

Witaj - co do creek-a i ewentualnych kolumn epos . Mam taki zestaw evo 2 i Epic 5. Generalnie jestem bardzo zadowolony ale szczerze powiem ze mocne rockowe granie i głęboki bas to nie ten adres . Do tego faktycznie Nad będzie lepszy - testowałem 326 zdaje sie z małymi eposami , indiana linami i było ciepło , dynamicznie z dużym wykopem.

Tak, dużo słyszę o NADzie jako o optymlnym wyborze jeśli chodzi o cięższe granie.

Ja jednak nie będę zmieniał CD ani wzmaka - zostaję przy Cambridge Audio.

Najpoważniej rozważam wymianę kolumn z Monitor Audio BX5 na coś bardziej szczegółowego i przestrzennego, co sprawdzi się zarówno w odtwarzaniu muzyki klasycznej, jazzu, rocka i metalu. W mocnym graniu nie chodzi mi przede wszystkim o mocnego kopa, ale o zachowanie czytelności (przejrzystości) i przestrzeni (szerokości) sceny muzycznej, żeby wszystko nie zjeżdzało sie w jednym zamulonym punkcie...

Gość BOBSAPP

(Konto usunięte)

Uważasz że van den hule są za ciepłe?

Ciepłe to swoją drogą ( ocieplenie i nasycenie jest zróżnicowane i odmienne w każdym modelu VDH ) raczej chodzi mi o to że piszesz o potrzebie znakomitej separacji dżwięków...

VDH nie jest od tego ... on ... scala / homogenizuje / uplastycznia / nasyca .

Na rynku jest sporo kabli znacznie bardziej precyzyjnych w dużo niższej cenie.

Ot co...

Ciepłe to swoją drogą ( ocieplenie i nasycenie jest zróżnicowane i odmienne w każdym modelu VDH ) raczej chodzi mi o to że piszesz o potrzebie znakomitej separacji dżwięków...

VDH nie jest od tego ... on ... scala / homogenizuje / uplastycznia / nasyca .

Na rynku jest sporo kabli znacznie bardziej precyzyjnych w dużo niższej cenie.

Ot co...

A co sądzisz o charakterystyce w w/w systemie kabli Wireworld Oasis 7 lub (wyższego modelu) Wireworld Equinox 7?

Gość BOBSAPP

(Konto usunięte)

Nie znam tego kabla.

Powiem więcej - na twoim miejscu skoncentrował bym się na optymalnym doborze kolumn ....a kosmetykę zostawił na koniec.

Kiedyś też myślałem że okablowanie można kupić na zapas / ale sprawa jest znacznie bardziej skomplikowana.

Z głośników może coś z JBL lub Klipsch tobie podejdzie / posłuchaj / ze względu na twój repertuar muzyczny.

Dynamiczne / mocne / z potężnym basem / transparentne na wyższych częstotliwościach....jeżeli średnica nie będzie przeszkadzać - mogą być dobrym kierunkiem

Nie znam tego kabla.

Powiem więcej - na twoim miejscu skoncentrował bym się na optymalnym doborze kolumn ....a kosmetykę zostawił na koniec.

Kiedyś też myślałem że okablowanie można kupić na zapas / ale sprawa jest znacznie bardziej skomplikowana.

Z głośników może coś z JBL lub Klipsch tobie podejdzie / posłuchaj / ze względu na twój repertuar muzyczny.

Dynamiczne / mocne / z potężnym basem / transparentne na wyższych częstotliwościach....jeżeli średnica nie będzie przeszkadzać - mogą być dobrym kierunkiem

Wydaje mi się, że możesz mieć rację z tą kolejnością...

A co w nich nie tak ze średnicą?

Gość BOBSAPP

(Konto usunięte)

Wydaje mi się, że możesz mieć rację z tą kolejnością...

A co w nich nie tak ze średnicą?

Ja po Spendorach mam inną skalę odniesienia / więc nie jestem obiektywny / mogę być wręcz za bardzo krytyczny jeżeli chodzi o średnie tony.

Ale może tobie się spodobają / posłuchaj i oceń.

Pozdrawiam.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.