Skocz do zawartości
IGNORED

Co między monitorki a podstawki?

Grzech

Rekomendowane odpowiedzi

Posiadam monitorki Audiowave 141 i zwykłe podstawki.W jaki sposób najlepiej przymocować je na podstawkach.

Słyszałem o blu-tacku.Czy są jeszcze jakieś inne metody ustawiania monitorków na podstawkach.Może to głupie pytanie ale ja od niedawna siedzę w tym temacie. Dzięki za odpowiedzi:)

https://www.audiostereo.pl/topic/11179-co-mi%C4%99dzy-monitorki-a-podstawki/

-->gorek666 jesteś niepoprawny :)

Jest drobna sztuczka, mianowicie płyta chodnikowa(pomalowana ew. papierem etc. podklejona) sprawdza się przy kiepskich podstawkach jako rzecz jasna tymczasowe rozwiąznie...

Grzech ->

Jeśli nie masz zamiaru zbyt często ściągać głośniczków to śmiało użyj blu-tacku lub masy mocującej Pritt-a, a jeśli

odwrotnie to może wydać się to dziwne ale bardzo skuteczną a zarazem prostą i tanią metodą jest zastosowanie gumek od słoików pociętech na kawałki....np. tych od ogórków itp. Zapopiegają przesuwaniu się głośników i idealnie integrują ze standami.Proponuję również, w tym drugim przypadku dociążyć dodatkowo zestawy czymś ciężkim,najlepiej granit lub marmur.

pozdr.

Accordan mnie uprzedził. Sam najchętniej korzystałem z masy mocującej Pritta - trzyma lepiej niż plastelinopodobne wynalazki i nie zostawia śladów. Blue tack jest niebezpieczny, jeśli użyje się go za dużo. Ogólnie jestem zdania, że kolumny powinny oddawać jakąś tam energię do podstawek, które z kolei muszą być możliwie ciężkie i stabilne. Trzymaj się takiej opcji, a będzie dobrze;-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.