Skocz do zawartości
IGNORED

Philips CD350 - transport

usha

Rekomendowane odpowiedzi

Marcin nie mąć!

>usha

Tak jak ci napisałem w mailu

na 95% CDM 1 , ewentualnie cdm 0

i na 90 % TDA 1540 , ewentualnie TDA1541 (raczej nie)

Wrzuc pytanko na DIYAudio jak znasz angielski,może tam ktoś go miał.

Pozdro

Ale tak jak mówię,raczej CDM1/TDA1540 - 14 bitów

Problem polega tutaj na braku praktycznie dostepnosci swierzych transportow CDM2 i 5..to se newrati a szkoda.Nawet w Studerze jedynie za chore pieniadze rabia serwisy tych transportow..sami magazynowych juz dawno niemaja!na dzien dzisiejszy wiekrzosc transportow DVd jest lepsza od tych starych acz zacnych transportow..jedynie czasem maja slaby softwer .

usha>

W CD350 jest: CDM2/10, SAA7010, SAA7020, SAA7030, 2xTDA1540, 2xLM833.

Ja kupilem ten model w bdb stanie za 25zl.

Darkul>

jajcarz z Ciebie:) Moze kiedys zrobimy konfrontacje Twoich przerobek Manty z jakims starym Philipsem za 50zl (plus drugie 50zl na przerobki powiedzmy), to sie przekonamy co ile jest warte.

Miałem kiedyś toto . Wyświetlacz jak w ruskim kalkulatorze .

Ciekawy model bo bez możliwosci zdalnego sterowania .

Płytę w kieszeni oświetla zielony LED.

Flaki dokładnie opisał dht . Baaaardzo "tubowy" dzwięk.

>dth

U ciebie widze wrecz zmarnowany satyryczny talent!???

Wiedza,wiedza i pokora wszystkim tego zycze.No i pieniedzy na reaktywowanie potencjalnych egzemplarzy sprzetow wyplutych przez audiofilskie morze......

A TDA1541A jest calkiem fajny.

darkul>

nie mam ochoty na pociskanie pier**l o talentach, wiedzy i morzach.

Napisales:

"na dzien dzisiejszy wiekrzosc transportow DVd jest lepsza od tych starych acz zacnych transportow".

Wiec proponuje prosty sposob abys mogl udowodnic swoja teze. Nic wiecej.

A koszt reanimacji tych staruszkow jest wielokrotnie nizszy niz to co ty bierzesz za upgrade Manty czy czego tam, popraw mnie jesli sie myle. A zeby zrobic CD-eka o dwie klasy od tego lepszego nie trzeba wcale TDA1541, TDA1543 po 5zl w zupelnosci wystarczy. Ale jest tylko jeden sposob zeby to udowodnic. Co ty na to?

Pozdrawiam

"audiofilskie może wypluwa" też Philipsy i Marantze

z napędami w doskonałym stanie które można przełożyć do bardziej wartosciowych egzemplarzy.

Nie jest tak żle Darkul , ale przecież zdajesz sobie z tego sprawę.

Chlopaki..

Dla siebie to i owszem pobawic sie mozna ale dla klienta jak jeszcze chcielibyscie dac gwarancje..to zapomnijcie!

Wszystkie profesionalne nagrywarki i juz coraz czesciej odtwarzacze cd maja transporty komputerowe!

Tylko ich softwer jest diametralnie inny od amatorki jaka nas karmia w polkowych produktach.

Duza ilosc HE klockow tez ma transporty komputerowe...to fakty a nie mity!

sam dlugo mialem Studera CD 727 w nim byl CDM2 i niestety ... stare to i pada.A po 74 minucie odtwarzania kiksy robil,bo w starych transportach nawet nieuwzgledniono czasow odtw.powyzewj 74 min!

Mam kilka kompletnych serwisowek Studerow i tam niewstydzili sie napisac co jest dobre a co beee.

Pozdrowka.

Dziwne bo w kilkunastu Marantzach/Philipsach które miałem ostatnio żaden z CDM 1 / 2 / 4 nie miał zadnych problemów z czytaniem płyt 77-78 minut i to nawet tych kopiowanych.Jakichkolwiek problemów.

Ja tez nigdy nie spotkalem sie z takimi problememi w tych transportach.

Darkul chyba zaczyna robic ruchy pozorowane:)

Czlowieku, proponuje Ci bezposrednie porownanie Twoich DVD z najlepszym softem i DACem jakie tam wkladasz ze starym najtanszym philipsem na CDM4 (30-100zl uzywany) zmodyfikowanym po koszcie 50 zl.

Co Ty na to?

>dth

Albo pojecia niemasz ?Albo wierzysz w to co piszesz?

No chyba ze nie na tym poziomie zabawy jestesmy?To juz twoj problem.Ja tam sypiam spokojnie.

Swiat idzie do przodu.I tak nbiedlugo wszystkie cedeki wywalimy na smietnik... a dlacfzego?A no dlatego ze wchodza pamieci ... caly czas mam do czynienia z cyfra z twardzieli audio,fakt ze profesjonalna.Ladowanie kasy w stare klamoty przypomina mi ladowanie kasyw analogowe swzpulaki!

>Darkul

Nie tak szybko ten dzień nastąpi. Narazie jest to zbyt dobry interes dla producentów audio i muzyki i wideo. I jeszcze troche wody upłynie nim przestawią sie na inne metody wydzierania od nas pieniędzy. To tak jak z alernatywnymi źródłami energii, są ale w znikomym stopniu pokrywają prawdziwe zapotrzebowanie rynku.

>darkul

Marantz i Philips to bardzo wdzięczny temat do DIY ,

potwierdza to nie tylko ta strona ale i wiele innych na całym swiecie.

Ty chciałbyś wmówić wszystkim że się mylą bo nie chcą tego nowego gówna ,

można to tylko wytłumaczyć sprzecznoscią ineresów .

Dla nas jest to zabawa i hobby.

Dobra,dobra... poczekamy.. jak zacznie sie to p.... to juz nie moja pchla tylko tych co ida w temat jak kaczki do wody.CDM2 to juz historia.To takie swoiste zjadanie swojego ogona.

A twierdzenie ze nowe to gowno..hm?Fajnie jest....

>Darkul

Wy "konstruktorzy z wiedza" macie wspolna ceche - nieodpowiadac wprost na proste pytania:)

Czy to mataczenie mam rozumiec jako: twoj stary Philps jest do dupy, nie ma szans z modyfikowana manta i nie ma nawet sensu ich porownywac?

Masz racje Darkul, po co ryzykowac kompromitacje:)

Mowisz ze odgrzebywanie starych klockow nie ma sensu. A jaki sens ma kupowanie nowych jesli w porownaiu do tych starych nie graja ale wydaja jazgot ktory jedynie w ogolnych zarysach przypomina muzyke:)

Ale to tylko znaczki na ekranie, zeby sie przekonac trzeba posluchac. Wiec jak Darkul, postawisz swoje nowiutkie cuda przeciwko staremu, bidnemu Philipsowi:) No dalej, przeciez to bedzie masakra, te starocie nie moga grac dobrze. Pomysl jak podskoczy Ci prestiz na forum kiedy wyjdzie na twoje:)

Tak,tak..... twoja radosc a moj spokoj.. ..a swiat idzie do przodu.... moze kiedys was odwiedze,w skansenie.

Nowe dac sa bardziej wymagajace od zrodla zasilania ,ztad niewiara w nie tych co sie z nimi zamalo bawili.

Ja tam do hobbystow nic niemam... by bylo to jasne.

I niepisz bajek ze TDA 1541 zagra lepiej od dobrego np.PCM4104 bo chyba jestes nieswiadomy.

Pokombinuj troche z nowymi DAc i pogadamy.

I z Manta niemasz startu ..... ale z taka dobrze zrobiona.

Szkoda nawet porownywac,bezsensowne.

>Darkul

No widzisz, wkoncu napisales cos z sensem:)

"I z Manta niemasz startu ..... ale z taka dobrze zrobiona"

Masz taka "dobrze zrobiona"?

Proponuje porownanie, wiem ze Philips nie ma szans, ale moze jednak, tak dla potwierdzenia Twoich tez:)

Co Ty na to? Moze problem maly w tym ze ja mieszkam na slasku, porownanie najchetniej zrobil bym w Puzonie, jesli wlasciciel sie zgodzi.

Odkąd za DVD zabrały się firmy z komputerowe z Tajwanu i Chin to jest niestety szajs.

Ma być tanio a jak zepsuje się to wymiana na nowy egzemplarz.

Przy takich cenach szkoda pracy technika który diagnozuje tylko czy to nie jest wina użytkownika.

Za pół roku będą i tak nowe "lepsze" i tańsze modele. Tak działa przemysł komputerowy.

Niemam czasu na spotkania porownawcze.mam ciekawsze zeczy do zrobienia.

Ciekawe odkrycie z tymi firmami komputerowymi...

Jakos w swim kompie z czytaniem plyt audio czy video niemam zadnych problemow... moze mam kiepski egzemplarz?Manta lyka bezproblemowo wiecej formatow niz np.Pionek 454 czy 545?tez pewnie jest uszkodzona?panowie .. solidnosc wykonania CDM2 jest bezapelacyjna..ja to doskonale wiem.Bo znam swietnie ten transport,nietylko z wlasnych dokumentacji Studera czy Philipsa.Ale w obecnych czasach jest bezsensem naprawa transportow po 100Zl.. je poprostu wymieniamy.Poogladajcie kilka drogich, nowych klockow od wewnatrz i sadze ze sie zdziwicie jakie transporty tam siedza i jak dobrze sie sprawuja .

Moim ulubionym cedekiem byl CD 104...byl.

A tak pozatym to scalaczki Burr-Browna,Texasa,Harrisa i Nationala to tez padaka bo na Taiwanie robione.... z tymi seriami Military to juz pewnie tragedia....

Rozne mamy spojrzenia na rozne sprawy..o'kay.

>darkul

Żle mnie zrozumiałeś.

Na Tajwanie i w Chinach robią rzeczy dobre bardzo zawansowane ale i badziew który ma być tani.

My rozmawiamy o tym badziewie a nie produkcji BB i Texasa.

Nie chce mi się zaczynać kolejnej dyskusji pod tytułem; "Chińske cudo czy gówno"

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.