Skocz do zawartości
IGNORED

yamaha rx-v675,problem

piotras27

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich,ten problem,pewnie dla większości jest to łatwizna.

Ale jest to mój pierwszy amplituner I dopiero się uczę,na nim.Proszę więc o pomoc.

Problem jest taki gdy mam włączony amplituner I tv,I chcę tv wyłączyć (pilotem od tv),wyłącza mi się wszystko zamiast tylko tv.

Amplituner jest podłączony kablem hdmi pod tv.Proszę o pomoc ,bo sam do tego nie dam rady dojść.

Dziękuję za odpowiedzi

https://www.audiostereo.pl/topic/111814-yamaha-rx-v675problem/

Bo masz włączone sterowanie przez hdmi , mam nadzieje , że w moim 773 jest takie samo menu i taki sam pilot

On screen na pilocie>Enter>Setup>Enter następnie przewijać przyciskami prawo/lewo do HDMI następnie u góry jest HDMI control , jest pewnie na ON , dać na OFF i powinno zadziałać. Jeśli zrobisz OFF to wyłączysz ARC jeśli TV go ma (TV 3D) i nie będzie szedł dźwięk z TV na ampla, chyba , że źródłem obrazu i dźwięku nie jest TV z wbudowanym dekoderem a osobny dekoder cyfrówki podłączony do ampla to jest Ci to nie potrzebne.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.