Skocz do zawartości
IGNORED

Pytanie wstępne - jakie głośniki, jaki wzmacniacz (<1000zł)

TrueFaith

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Prawdopodobnie zmienię moje wysłużone Logitechy Z2300 na coś lepszego. bardzo podoba mi się (wizualnie) budowa kolumn jak np. Microlab Solo7C, Opus 100, Arcus AS5 (2 niskie 1 tweet). Celowałbym właśnie w Arcusy, jednak nic jeszcze o nich nie czytałem. Zależy mi na dobrym zejściu basu, dobrej dynamice oraz wokalu, wysokie tony ważne aby były jednak nie są pierwszoplanowe. Będzie to ustawione na biurku, które jest przysunięte do ściany więc dużo miejsca nie ma.

Obecnie mam słuchaweczki Shure SRH240, bardzo mi się podoba ich wysoka dynamika szczególnie na basie, wysunięty wokal a więc średnica, podobają mi się nawet braki w wysokich tonach. W takie brzmienie celuje, dobrze aby nie było problemów z rozstawieniem.

Myślałem albo o "dużych" koumienkach typu Arcus AS5 albo o jakichś mniejszych satelitach + do tego jakiś porządny subwoofer. Diy poniekąd może być, ważne żeby można było kupić gotowe budy lub tanio to zlecić

Na kolumny nie więcej jak 600zł + wzmacniacz, jak z subem to też żeby się zamknąć w ~800-900zł najlepiej. Kasa będzie za miesiąc przynajmniej więc tak wstępnie pytam.

@EDIT

Pokój 2,5x4-5 metrów czyli jakieś 10-12 m2

Czyli jak źródłem będzie komputer to możesz wypróbować te solo 7c,są aktywne więc wystarczy do tego podpiac jakiegoś daca i śmigasz.Basu będziesz miał tyle ile trzeba

A ja zaproponuję abyś posłuchał zestawu komputerowego Harman Kardon SoundStick. Teraz się ich namnożyło, bo są jakieś bezprzewodowe, ale chyba się niczym (poza "bezprzewodowością") nie różnią.

Powód propozycji - kolumny mają stać na biurku, biurko pewnie dostawione do ściany a Ty pewnie będziesz słuchał siedząc przy tym biurku przy komputerze (jak się mylę to mnie popraw). Nie możesz/nie powinieneś uszami prawie dotykać membran a tylko takie "chude" "kolumny" będą zapewniały jakąkolwiek odległość głowy od głośników.

Ja mam SoundStick II i jestem zadowolony (ale to tylko moja subiektywna opinia). Pokój ma około 12m2.

Zapomniałem napisać, żeby nie oceniać ich po wyglądzie. One moze wyglądają jak zwykłe głośniczki do komputera, ale dźwiękowo na prawdę zaskakują.

Xavian XN evo 250, Arcam Alpha 7r, Samsung BD-C5900, QED Silver Anniversary-XT, Sennheiser HD 555.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.