Skocz do zawartości
IGNORED

Dlaczego niektórzy...

ins

Rekomendowane odpowiedzi

aaa.. znam takiego kolesia co tak robi .... bass i treble na kompie i na korektorze na maxa .. jak u niego sluchalem to normalnie smiac mi sie chcialo ... hehehe ... piekne barwy i przestrzen hhehe .. ale coz .. jak ktos ma takie preferencje to nic nie zrobimy ...:))

mysle ze wiaze sie to z zasada:

"im mocniej łupie tym lepiej gra"

wiaze sie to poniekad z inna zasda:

"im wiecej mocy ma glosnik tym jest lepszy"

ludzie tacy musza byc na prawde pozbawieni sluchu

korektor winampa niemilo znieksztalaca dziwek, a co dopiero

przy ustawieniu na maxa - nie gra a rzęzi

no, ale szyby sie trzesa... ;)

powód może być jeszcze jeden, mianowicie przy "odsłuchu" na plastikowych kolumienkach etc. komputerowych wynalazkach, faktycznie góry i dołu brak ( siedzące w nich szerokopasmowce w zasadzie tylko środek odtwarzają ) i może to być ( z góry skazaną na porażkę ) próbą zaradzenia temu problemowi...

voymax .. rzeczywiscie .. korektor ktory jest w winampie ... straszny jest .. nie wiem kto pisal engine ale makabra , do tego jak na maxa i jeszcze w "sprzecie" literka U na korektorze to juz mam rewelacje dzwiekowa ...:))

co do korektorow w komputerze to chc z kilkoma sie zetknalem, to zaden nie byl wybitny.

ten z winampa jest typowo software`owy, wiec co moze z niego wyjsc?

ciekawi mnie natomiast regulacja tonow na kartach creative`a (SB Live!)

nie slyszalem jeszcze takich glosnikow na ktorych ustaienia pow 75% basu dzwiek nie byl znieksztalcony.

dziwi mnie to, gdyz wydaje mi sie ze tu jest juz mozliwosc sprzetowej korekcji.

no coz, co do muzyki z kompa, to lepiej nie dotykac zadych korektorow, bo mozna tylko zepsuc...

voymax . owszem jest mozliwosc sprzetowej korekcji ale tylko jak masz stery kx ... inaczej jest kaszanka ... dobry korektor jest jeszcze w foobarze .. no i oczywiscie w profesjonalnym sofcie typu vst itd ... gdzie nie warto sie tu rozpisywac...

Hehe, ostatnio byłem u kumpla, ktory "prezentowal" mi "mozliwosci" swojej wiezy stereo (bajerancki philips z tysiacem migajacych lampek i wyswietlaczem 4 czy 5-D :). Glosniki za kazdym udezeniem basu zsuwaly sie z polki i w koncu wisialy na kablach :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.