Skocz do zawartości
IGNORED

Brać czy nie? (cd po widocznej naprawie)

Toomi2

Rekomendowane odpowiedzi

Już wcześniej pisałem o tym CD (CA trac1 za 500,-) i już byłem gotów go kupić gdyż obecnie mam go na odsłuchu, ale dziś zauważyłem w nim przesunięty panel przedni (panel z przyciskami i wyświetlaczem wsuniętym do środka) i wiedziałem że coś było w nim robione. Po zdjęciu obudowy okazało się że był przyklejony jakimś klejem i fachowo 'podparty' jakimiś kawałkami kabla. Wiem że to można zrobić, ale uwagę mą przyciągnęła płytka drukowana z elemętami. Widać na niej bardzo rzucające się w oczy naprawy (mostkowane trefnie rezystory - sam bym o wiele lepij to zlutował - i dziwne wycieki spod niektórych kondensatorów coś z wyglądu przypominajacego kalafonię). Nie wiem czy kondensatory te były wymieniane bo płytka ma zalane śróby i nie chcę ich zrywać. Co myślicie o tym? CZy nie wygląda to na naprawę zepsutego sprzętu do sprzedarzy który miałby się niedługo znów rozlecieć? I na końcu: czy warto go brać? (gra ładnie - teraz). Dzięki

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.