Skocz do zawartości
IGNORED

proszę o pomoc w wyborze :)

kubi

Rekomendowane odpowiedzi

Na początek chciałem się przywytać bo jestem tu nowy.

Planuję wymiane mojego aktualnego audio na coś w miarę dobrze grającego :)

Na początek chę kupuć kolumny (cena do 1000 - 1200 zł) mogą być używane np z allegro - prosze o jakies propozycje co najepiej zagra za te pieniądze - konkretne modele i firmy.

Druga sprawa to wzmacniacz (cena do 1000 zł) równiez myślę o używanym właśnie z allegro.

Prosze doradźcie co warto kupić żeby pieniędzy w błoto nie wyrzucić.

z góry dzięki

https://www.audiostereo.pl/topic/11263-prosz%C4%99-o-pomoc-w-wyborze/

czy myślisz np. o takim wzmacniaczu:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Do 20 m2 te Tannoye m1 mogą być żdziebko małe - takie m3 panie to moim zdaniem rozsądne minimum.

Elektronika Nad'a - ok. Tym bardziej, że na allegro sporo tego, w przeciwieństwie do Cambridge'a. A może akiś Rotelek?

Nie chce wsadzac kija w mrowisko (apologetow NAD-a :-). Wlasnie tego kultowca posiadalem przez kilka dni - bez emocji, rzeklbym, gral jak wygladal. Poprawnie.

Cos chwilowo malo teraz fajnego sprzetu na Allegro... Jest Luxman L-410, jest fajnie wygladajacy Nakamichi, Rotele wymiotlo... rzeczywiscie ten budyn moze byc chwilowo najlepsza propozycja.

Co do M1 - Drakuul - nie zalapales? :-) Kubi pogadaj z Dd32 (choc ciezko sie z nim gada :-), moze by Ci komplet budyn + te Phonary spuscil taniej? Dd32, jesli to czytasz, moglbys kiedys mi za to reklamowanie Twojego komisu dac jakis upust :-)))

Myślisz o tych phonarach:

Ukryta Zawartość

Warto za ta cenę - ile kosztowały jak były nowe ?

Mam jeszcze pytanie co do terminologi :) Ponieważ od niedawna interesuje się Home Audio to nie bardzo rozumiem co kryje sie pod terminem budyn :)

Ukryta Zawartość

MariuszJ

Rzeczywiście - chyba chwilowa pomroczność :-) a może po prostu fakt, że siedzę w pracy od samiuteńkiego rana i już na mózg mi się rzuca

Pozdrawiam! (ten rodzaj delikatnej ironii jest mi bliski)

Jesli juz o luxmanach to ja mam L-210 i gra rewelacyjnie z moimi monitorkami:). Bardzo ladny bas choc czasem odchudzony no i swietna scena:)

Nie wiem jak gra L-410 ale opinie o nim sa wylacznie pozytywne. Mysle ze jest lepsza propozycja niz NAD na poczatek. Ale to tylko moje zdanie.

Do co pana dd32:P to wcale nie jest tal zle. Moja propozycja; zadzwoni go niego i pogadaj konkretnie da sie dogadac z nim. Tylko czasem opisy sprzetu nie sa zgodne z rzeczywstoscia;) np. jedna dziura wiecej panie dd32 w moim luxmanie!!

Aaa, co to jest budyn, pytasz? To taki wzmacniacz co jak go wlaczysz to masz ochote podkrecic troszku nieaudiofilskimi galeczkami, bo jajec Ci brakuje. Potem sie zwykle przyzwyczajasz i jest ok. Dobre wzmacniacze lupia w liniowym ustawieniu i boisz sie ze loudness by Cie w nich zabil. Swietnym testem jest 'Return of The Headhunters' Hancocka i w ogole dobrze nagrane funky z "napadowym" basem - jak Cie podrywa z fotela - good - jak wszystko slyszysz, ale Cie nie podrywa - budyn. Niektorzy bardzo lubia budyn. Rozumiem ich. Przepraszam za nieaudiofilski jezyk, ale mam hedonistyczne nastawienie do muzyki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.