Skocz do zawartości
IGNORED

Najtansze zestawy kina domowego

Axl2000

Rekomendowane odpowiedzi

Długi okres czasu zastanawiałem się jakie kino kupic (do pokoju 11m2 )...przez głowe przelatywały mi glownie Yamahy i Pioneery, czasami Onkyo, chodziłem, słuchałem, oglądałem...wszystko pięknie ale...czytnik 900zl, ampli od 1500zl w gore...głośniki 600-700zl...razem około 3000zl.

W koncu poszedłem na żywioł...poszedłem do MediaMarktu...wybrałem najtanszy zestaw "firmowy" kina (LG) i kazałem sobie to rozłożyć i podłączyć...grzecznie rozłożyli, podłączyli, wziołem ze sobą CD Audio (Guns N' Roses, rock) i DVD (Terminator 2 Q-DVD DTS oraz Jak ugryzc 10mln. DD5.1).

Słuchałem ze 2h tego wszystkiego...i...KUPIŁEM...wydałem 899zl na zestaw "kina domowego" LG 6240, stwierdziłem poprostu iż za tą kase do pokoju 11m2 z 29" TV gdzie i tak stoją meble i akustyka jest zerowa to nadaje się idealnie...

Spostrzezenia:

+ dekodery DD5.1 / DTS / Dolby Pro Logic 2

+ mnogość ustawień dźwięku (Pro Logic/PL2 Movie/PL2 Music/PL2 Matrix/ Rock/Pop/Live...itd.)

+ wygląd czytnika

+ jakość wykoniania zewnętrznego czytnika

+ mnogość odtwarzanych formatów (MP3/WMA/JPG/KODAK/SVCD/VCD/DVD+/-RW/CD-R/RW/)

+ ogolna jakość dźwięku (jak na 900zl)

+ ogolna jakość obrazu (jak na 900zl)

+ cena / jakość

+ miły dla ucha miękki bas (jak na 0 akustycznie pokoj i sub. 30W RMS)

+ wbudowany "wzmacniacz"

+ tuner radiowy z RDS

+ wejście AUX (nareszcie moge uzywac Pro Logic na dźwięku z TV :))

- dość głośna szufladka

- niekiedy głośny odczyt płyt

- brak wyjść cyfrowych z tyłu czytnika (w sumie po co...ale kiedyś mogłyby się przydać)

- brak wyjścia EURO, tylko chinch + przejściówka na EURO w zestawie.

- PILOT (po paru dniach juz sie przyzwyczailem i moge dac w sumie na + )

- jakość wykonania zewnętrznego głośników (+ boje się o subwoofer że coś mu się stanie :P )

- brak funkcji odpowiadających za zmiany w obrazie

- niekiedy bas z miękkiego potrafi przejść na dudniący co niekiedy denerwuje (no ale ta akustyka pokoju...)

Podsumowanie:

Daje temu zestawowi dla początkujących i mających małe nie przystosowane do kina domowego pokoje, 4/6.

Za tą cene nic chyba lepszego aktualnie się nie znajdzie, porównywałem z Samsungiem za 1300zl i jak dla mnie identycznie...a różnica 400zl. Dźwięk z tego zestawu jest całkowicie wystarczający jak na pokój 11m2, bas potrafi przyłożyć, średnie i soprany moim zdaniem dobrze zbalansowane, nic tylko kupować jeśli ktoś nastawia się na najtansze "all in one".

Jeśli ktoś posiada tego typu zestawy innych firm, napiszcie cos o nich, jakie mają +, jakie -, zauwazylem iz tu wszyscy mają cos z wyzszych polek po kilka-kilkanascie tysiecy, mam nadzieje ze nie jestem sam co niestety nie ma wypchanego portfela i musi zadowolic sie (calkiem dobrym) zestawem LG "all in one".

Pozdrawiam!

[obrazekLUKASZ-175601_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/11313-najtansze-zestawy-kina-domowego/

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) zmiutł by twój zestaw w oka mgnieniu!!

Ale tak to jest jak sie "idzie na żywioł" i kupuje w media markcie.

Ukryta Zawartość

P.S a czego juz słuchałes w swoim pokoju ze jest tak fatalny pod wzgledem akustyki? Bo wiesz, kumpel tez miał satelitki samsunga w 11m2 i mówił ze ma słaby akustyke do puki nie kupił ampli i porzadnych głosników.

Wiec, kupilem LG bo 1. ladne (koda tragicznie obrzydliwa) a 2. bo na raty a nie mialem 900zl od tak, wole placic 90zl miesiecznie :) A to LG gra bardzo ladnie jak dla mnie, zastrzezenia moge miec w scenach typu gigantyczny wybuch w T2 gdzie subwoofer troche buczy.

Co do akustyki to w pokoju stoi: kanapa, szafa, 2 szafa, komodka, witryna, szfka rtv,, do tego materialy jak firanki, zasłony, dywan itd. Miejsce jest na 3 osoby na krzyz :P

A mowie ze akustyka do dupy bo...jest do dupy :P Sluchalem juz wiele zestawow u mnie w domu, chocby Yamaha S795 (o ile dobrze pamietam) + na przodzie głośniki Tonsil 150W RMS (nie wiem niestety jakie) + tyły tez Tonsila (tez niestety nie pamnietam jakie) i brzmiało to to tak samo jak LG tylko głośniej...

Pokoj ewidentnie nie jest pokojem dla kina domowego chocby ze wzgledu na wielkosc i upchanie w srodku wszystkich mebli, ale tak czy siak ten zestaw LG mi sie podoba a da mnie 1/3 to estetyka a KODA ma jej tyle co konska kupa ;) (moim zdaniem)

Pozdrawiam!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.