Skocz do zawartości
IGNORED

Zestaw 5.0/5.1 do 15000 zł do Denon AVR 5805

bartek8809

Rekomendowane odpowiedzi

A sorry.

Pomyliłem:-)

No ale jemu się nie udało uzyskać odczytu LPCM po HDMI.

To, że się nie udało raz nie znaczy, że nie można spróbować ponownie :)

Oczywiście, że nie puści.

stempel zapodał tutaj tylko dezinformację i dlatego ucichł.

Jest jakiś model AVC-A1 który to potrafi. Ktoś tu juz zapodał na forum jego symbol, chyba Bodex ale nie pamiętam dokładnie.

Nigdzie nie uciekłem - spoko (nie każdy ma czas siedzieć codziennie na forum). Tak jak pisałem wchodzisz przez HDMI do wzmacniacza i jeśli posiadasz odtwarzacz bluray, który zdekoduje formaty HD do LPCM to masz dźwięk HD pełną gębą. Panowie tyle już o tym dyskutowaliśmy a kolega BoDeX do znudzenia powtarzał o takiej opcji. (HQ150 tyle czasu na forum i co z tą wiedzą?). Duża część starych urządzeń posiadających wejścia HDMI 1.1 w górę (nie mających dekoderów HD) potrafi przyjąć LPCM z bezstratnych kodeków DTS HA MASTER czy DOLBY TRUE HD. Warunek jest jeden - odtwarzacz musi załatwić sprawę a nie każdy to potrafi. Z Denona wszystkie AVR 3806, 4306, AVC A11XV itp. też potrafią.

Gość Gość

(Konto usunięte)

Co do źródła które zapoda LPCM to jasna sprawa. Tylko jesteś przekonany, że ten Denon na 100% przyjmie 7.1 LPCM po HDMI?

Z tego co wiem, to tylko jeden z modeli to potrafi, nie pamiętam który.

Co do źródła które zapoda LPCM to jasna sprawa. Tylko jesteś przekonany, że ten Denon na 100% przyjmie 7.1 LPCM po HDMI?

Z tego co wiem, to tylko jeden z modeli to potrafi, nie pamiętam który.

Nie pamiętam czy było to 5.1 czy 7.1. Myślę, że najważniejszy jest fakt uzyskania dźwięku lepszej jakości na leciwych już urządzeniach. A co do ilości głośników to w pomieszczeniach do 30m2 i tak mija się z sensem zestaw 7.1

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.