Skocz do zawartości
IGNORED

kolumny do kompa ? Jamo, Tannoy i Koda

mikaelus

Rekomendowane odpowiedzi

No to możesz uważać się za wielkiego szęściarza, albo ja za wielkiego pechowca. Mimo, że wszędzie ludzie mówią, że rozsądna cena to 400-450 to nikt ich w tej chwili nie puszcza na Allegro poniżej 500zł :/// Szkoda gadać :(

Już za 400 brałbym nie patrząc, a tak :/

No niestety zostałem przelicytowany, ale szykowała się niezła okazja na Tannoy M3.

Czyli wraca sprawa kolumienek :>

Niestety Tannoy M1 jak już pisałem to, ze względu na swą rzadkość, wydatek ok. 500zł :/

Jakie kolumienki byście polecili za maksymalnie 500zł? Czy znajdzie się coś klasy tych M1?

Osobiście zacząłem rozważać kupno Soundfinderów 130 Tonsila, bo będą niedrogie, a do nich Luxmana L-210 za ok. 250zł. Co o takim zestawieniu możecie powiedzieć? :)

Jeszcze raz podam wszystkie charakterystyki mojego pokoju, żeby było wam łatwiej coś doradzić:

12m2 (3x4), stosunkowo mało miejsca w nim jest, więc kolumienki byłyby dość blisko ściany, w pokoju jest mały segment i parę półek z książkami - dosc zagracony jest :P. Co do moich upodobań to jak już pisałem: jazz, klasyka i stary rock (Led Zeppelin, Hendrix itp.).

No to skoro kolumienki byłyby tańsze to pomęcze was teraz o wzmaka :P ;)

Chodzą mi głowie dwa: Luxman L-210 i Denon PMA-520. Którego wybrać? A może coś innego? Za ok. 300zł :>

mikaelus

Ja bym wziol Luxmana ale to chyba dlatego ze jestem jego posiadaczem:) Tego Denona nie slyszalem wiec nic nie powiem. Ale stawialbym mimo wszystko na Luxmana!!! Ja juz bede chcial wymienic na 410 swojego:). Dzwiek z luxmana mnie oczarowal. Sluchalem Yamahy AX najwyszego modelu i luxman wypadl lepiej wedlug mnie.

Zostanę raczej przy Missionach, bo 600zł to nie dla mnie niestety. A tak będę miał przynajmniej w miarę dobrego wzmaka, a jak troszkę keszu przypłynie to sobie zakupię moze jakies podłogowe Tannoye :)

Tylko czy ktoś moze cos o tym Denonie PMA-520 mi rzec, bo jak nie to biorę Luxmana i juz :)

"Aktualnie mam dźwiękówkę z płyty na nForce 2"

obawiam się, że przestrzeliwujesz jakość kolumn w stosunku do karty. Może zacznij od kupienia przynajmniej jakiegoś SoundBlastera, a lepiej jakieś M-Audio lub coś takiego.

Dzwiękówka robiona na płytce PCM2702 z TI. Robił ją facet z www.proaudio.nwz.pl :)

Muszę przyznać, że w porównaniu z wbudowanym Realtekiem różnica jest kolosalna.

Przesłuchiwałem obie karty na utworach LZ, Hendrixa i Boston. Na mojej starej karcie wszystko zlewało się w jeden łomot, że się tak wyrażę :D Muzyka była jakby rozmyta i przytłumiona.

Na nówce natomiast dżwięk jest czysty i wyraźny, a słucham muzyki na razie tylko na słuchawkach komputerowych za 30zeta ;) :>

Za 100zł naprawdę opłaca się ją kupić :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - tu jest topik na innym forum jej poświęcony :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.