Skocz do zawartości
IGNORED

użytkownicy zestwu denon+b&w

nowy2004

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, poszukuję osób, które grają na zest. denona i głośnikach b&w (najlepiej amp. 1705 i 603 S3) i podzielą się opiniami co do takiej konfiguracji. Chodzi mi o kwestię "zmiennej" impedancji głośników. Stoję przed małym dylematem czy kupić sobie te głośniczki, gdyż mogę to zrobić taniej, czy też szukać czegoś innego. Nie chciałbym narazić swojego amplitunera na ewentualne spalenie przy "daniu kopa", a wiem skąd inąd, że może się tak stać. Kłopot jest taki, że każdy mówi co innego (w sklepie denona, że takie zestawienie może powodować wyłączanie się ampla, a w salonie z B&W, że nie ma takiej możliwości). Dlatego chcę się poradzić użytkowników.... Pomocy....

https://www.audiostereo.pl/topic/11406-u%C5%BCytkownicy-zestwu-denonbw/

Siemanko jeśli chodzi o B&W to nie polecam ich szczególnie z DENONEM graja zbyt ostro po dłuszym słuchaniu zaczyna męczyć ucho. Kiedyś sprzedawali je jako dodatkowy pakiet do Denona ale widzieli ze to zestawienie nie ma powodzenia i zaprzestali. B&W mają mocną góre chyba że taką lubisz. Gitary są wrecz za ostre a bass za słaby.

• 3 tygodnie później...

Trzeba sie liczyc , ze każy sprzedawca swoje promuje. B&W sprzedaja z Marantzem, lub raczej tak chcą, a na hasło DENON, odpowiedx, że teraz to i tak jedna firma. A jak idę do Salonu z DENONem, to radza kolumny np DALI.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.