Skocz do zawartości
IGNORED

Amplituner+kolumny

xyz_48345

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, popatrzałem na parę tematów, ale postanowiłem mimo wszystko założyć własny. Ogólnie rzecz ujmując chciałbym zestaw 5.1, tylko że stopniowo będę dokupywał kolejne elementy. Na razie chciałbym prosić o pomoc w wyborze amplitunera + 2 kolumn. Stwierdziłem, że lepiej stopniowo dokładać do zestawu, niż kupić zestaw głośników 5.1 za 700zł.

A więc do rzeczy, chciałbym wydać całkiem niedużo mimo wszystko jak na taki sprzęt, póki co 2000-2200.

Amplituner upatrzyłem sobie taki model Yamaha RX-V375. Czy będzie ok? Czy może coś zamiennie?

Kolumny to Yamaha NS-50. Te same pytania co przy amplitunerze.

Ogółem całość ma współgrać z odtwarzaczem blu-ray i tv, będzie odtwarzana muzyka(nic ciężkiego, gustuje w latach 80-90), koncerty i filmy, tak więc uniwersalnie. Nie jestem audiofilem, nie potrzebuje super hiper sprzętu, nie potrzebuje sieci i innych bzdetów, to ma po prostu grać jak najlepiej w tej cenie. To jest mój pierwszy sprzęt z osobnym amplitunerem, więc tutaj moje pytanie, przewody musze dokupować osobno? Jeśli tak, to jakie?

Jeszcze dodatkowa informacja, sprzęt będzie nagłaśniał całkiem niewielki pokój, ok. 15m2.

https://www.audiostereo.pl/topic/114115-amplitunerkolumny/

Witam,

Proponuję rozważyć dobrze pierwsze zakupy, bo będą one decydowały potem o reszcie systemu. Jak kupisz coś co nie będzie się nadawąło lub spełniało podstawowych funkcji juz teraz to za nieługi czas będziesz musiał wydawać drugi raz pieniądze, a na tym stracisz.

kupując model amplitunera który podałeś rezygnujesz z wielu przydatnych funkcji z których będziesz korzystał. Tak więc polecam rozbicie tego w czasie, zwiększenie budżetu lub wsparcie się systemem ratalnym.

Polecił bym Ci takie opcje:

Denon AVR-X1000 - za niego nie przepłacisz a będziesz miał amplituner który ma to wszystko co powinien posiadać.

Denon AVR-X1100W - nowsza, niestety droższa opcja modelu powyżej, ale masz już Wi-Fi, bluetooth i HDMI 2.0

Yamaha RX-V477 - nowszy, wyższy model Yamahy o której pisałeś. W porównaniu do niego zyskujesz: obsługę DLNA, USB, HDMI 2.0, więcej wejść i wyjść no i inną jakość urządzenia.

Z kolumn polecam zerknąć na:

Monitor Audio Seria Reference - MR6 lub MR4

Cambridge Audio S70

Mam nadzieję, że jakoś pomogłem :)

Ogólnie to zapraszamy do salonu w celu prezentacji, rozmowy itp.

Salon Audio Świat

Jórskiego 56

03-593 Warszawa

www.sklep.audioswiat.pl

[email protected]

22 747 02 90

https://www.audiostereo.pl/topic/114115-amplitunerkolumny/#findComment-3220690

Dzięki za odpowiedź. To znaczy ja jestem w stanie wydać więcej, tylko nie chce przepłacać. Półką cenową rzuciłem w pierwszym poście, bo sądziłem że takie coś będzie wystarczalne do takiego pokoju i moich wymagań, które nie są wygórowane.

Co znaczy, że "będę miał wszystko co amplituner powinien posiadać"? Jak już też pisałem, nie potrzebuje obsługi sieci itd.

Te monitory MR4 będą znacznie lepsze od tej yamahy?

https://www.audiostereo.pl/topic/114115-amplitunerkolumny/#findComment-3220717

MR4 jest 2,5 drożną i trzygłośnikową kolumną podłogową:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/114115-amplitunerkolumny/#findComment-3220888

Witam

Korzystając z założonego tematu chciałem również prosić o pomoc w wyborze amplitunera + kolumny 5.1

Zestaw stereo do słuchania muzyki już mam i potrzebuje czegoś do filmów (efekciarskiego) z niedużymi kolumnami (będą stać na meblach wys.szafek 85cm ) i mocnym subwooferem do pokoju ponad 20m2, całość najlepiej do 1000-1500zł. Odtwarzacz blu-ray również posiadam (Pioneer BDP-160-k), kolumny stereo są podłogowe więc ostatecznie można by je wykorzystać jako przednie wraz ze wzmacniaczem stereo. Wiem że kwota nie jest duża więc zastanawiam się również nad czymś używanym. Jeżeli przychodzi wam coś do głowy proszę pisać. Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/114115-amplitunerkolumny/#findComment-3223746

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.