Skocz do zawartości
IGNORED

Jak podłączyc TV do KD?

gigu??

Rekomendowane odpowiedzi

Mam TV filipka który nie jest cinema link, nie ma oddzielnych wyjść cincz, ma 2*EXT Euro do których podłączyłem magnetowid i DVD a jak u licha mam cały sprzęt podłączyć żeby posłuchać programu TV gdy jest znaczek surr. na kinie domowym w dźwieku dookulnym --- prośba o pomoc.

https://www.audiostereo.pl/topic/11443-jak-pod%C5%82%C4%85czyc-tv-do-kd/

Lepiej nie chyba że lubisz pogrzebać i masz jakiś schemat.

Są dwie możliwości albo kupisz gotowy kabelek (zwykły to koszt ok 10 zł) lub kupisz gniazdo euro na 3x chinch i tam jest fonia (stereo) i wizja. Taka przelotka ma przełącznik 'in' i 'out'. Przełączysz na out i podłączysz do TV a podłączone chinch podłączysz do ampa i gra

Zeby posluchac TV w sourrand - musial bys miec TV cyfrowa - ktoora w polsce jeszcze zabardzo nieistnieje lub ew. satelite czy tez inny pakiet satelitarny - ktoroego odbiornik ma cyfrowe wyjscie audio.

Jesli masz odbiornik satelitarny... to prawdopodobie ma on cyfrowe wyjscie optyczne/coaxjalne - ktoore to zpinasz ze wzmacniaczem/dekoderem A/V.

;]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.