Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki wzmacniacz i cd do zestawu?

pietrus

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Posiadam zestaw Jamo, jest to troszke starszy zestaw sub + satelity. Subwoofer ma 140w sin, satelity 50w sin (8ohm). Gra to calkiem przyjemnie jak na moje nie wybredne ucho. Chcialbym dokupic do tego zestawu wzmacniacz i cd. Moj budzet to okolo 2000zł, myslalem o nadzie lub cambridge audio. Chcialbym aby cd i wzmacniacz byly tej samej firmy. Slucham roznej muzyki, ostatnio w przewadze pink floyd, do tego dochodzi troszke ostrego rocka, metalu, muzyka filmowa, oraz czasem do poddenerwowania sasiadow jakies techno, trance. Bede wdzieczny za porady , jaki zestaw kupic. O odsluchu raczej nie ma mowy, bo w moim miescie chyba zaden salon nie wypozycza sprzetu (Opole). Z gory dzieki za odpowiedzi i pozdrawiam!

https://www.audiostereo.pl/topic/11468-jaki-wzmacniacz-i-cd-do-zestawu/

->faktycznie wyboru nie bylo, z kazdego po trochu. Wycieczka raczej odpada, za duze koszty :(

No niestety, znam to dobrze ;). Ale mimo wszystko polecam chociażby wsiąść w pociąg do katowic, do sklepu Pana Wacka, nie dośc, że wybór i miło, to jak będziesz kupować to i na upust duża szansa - koszt biletu sobie odbijesz ;>.

Pewnie wiesz o jaki sklep chodzi, jeśli nie to w opiniach znajdziesz go napewno :).

Cena biletu relacji opole-katowice (100% ceny, 2klasa, w jedną stronę) to: 26.24 (pospieszny), 15.90(osobowy)...

Plus w katowicach bilecik na autobus, mimo wszystko warto po kontakcie telefonicznym wydac i spędzić tam kilka godzin.

Pozdrawiam

No tak :) Tylko nie wiem co kupic, ani nawet co posluchac. Jestem laikiem w tym temacie i jedyne moje doswiadczenia z stereo to mp3, ampli sherwooda i polarisy 180 ;). Wiec prosilbym o ukierunkowanie na sprzet odpowiadajacy mniej wiecej moim wymaganiom :). Pozdrawiam!

azur 540 to jasny wzmacniacz jesli wiesz o co chodzi :malo wyeksponowany bass dobry jasny czysty sopran wychodzacy na przedni plan ,kto co lubi gusta sa rozne :)

NAD natomiast to perfekcja dziweku ,relizm bez zbytnich podkolorowan w zadnym zakresie ,wierny ale w zadnym pasmie nie dynamiczny i zywiolowy popostu perfekcja poprawnosci i jedna rzecz jesli liczysz na zabawe korektorem i podkrecenie jakis tonow (w zalozeniu ze nie jestes zagorzalym audiofilem i sluchasz tylko baz zadnych podkrecen) to sie grubo zawiedziesz ,Nad praktycznie tej korekcji nie posida ,jest ona tak nieznaczna jakby wogole jej nie bylo. To sa moje wrazenia z odsluchow mozecie sie zgadzac lub nie kazdy lubi co innego ,ja nie kupilbym zadnego z nich bo dla mnie liczy sie dynamika i zywiol ,nie audiofliskie cieplo :)

I w tej kwesti polecam Harman Kardon HK 670 , super wydajnosc pradowa i ten dzwiek ,nady i Cambridge przy nim dla mnie umieraja ,a jaki piekny niski ton ,poprostu miodzio ale to mi sie podoba ,ty mozesz miec inny gust ,wiec trzeba sluchac i jeszcze raz sluchac bo okazuje sie ze te super giga sprzety ktorymi tak niektorzy podniecaj sie na forum deklasujac nimi technicsy czy pioneery w zasdzie graja zupelnie innym dzwiekiem niz mi sie podoba np ,dlatego trzeba sluchac ,zebys nie powiedzial ze kupiles guwno ktore bylo tka wysyko oceniane na forum :)

Gość

(Konto usunięte)

Niedawno stałem się posiadaczem Nad'a 312. Podłączony jest on do Cd Yamahy CDX-480 i kolumn Jamo Cornet 195 (tak... słyszałem, że nie najlepsze). Dla mnie Nad gra pięknie, z taką łatwością, basik jest miękki, a góra wyraźna, ale nie natarczywa, nic nie jest przesadzone, wszystko jest wyważone. A regulacja barwy dźwięku? A wogóle zastanawiam się po co oni to tu wkładali... :) Można tylko coś zepsuć...Polecam...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.