Skocz do zawartości
IGNORED

wzmacniacz do 1200, a moze kolumny?

moinhoubc

Rekomendowane odpowiedzi

Gość rydz

(Konto usunięte)

40 letnie vintage to juz lekka przesada i strasznie duze ryzyko

Ryzyko jak najbardziej jest ale , jeżeli już się trafi. :)

Zapewniam , to granie może się spodobać , oj może. :)

Czyli rozumiem, że najciekawszy wzmacniacz w budżecie na all to creek? Niestety nigdy nie słuchałem żadnego wzmacniacza tej marki. Czy mógłbyś lub Ktokolwiek coś powiedzieć na temat tego lub podobnego modelu?

Przyznam Panie Rydz ze raczej nie brałem pod uwagę nowszych w szczególności Pionkow. Ciekawe, inaczej- intrygujące rozwiązanie.

Miałem Pioneera sa 606, sprzedałem niedawno. Brzmienie mi odpowiadalo, bardzo przyjemne. Niestety chyba zbyt niski model żeby jego szczegółowosc mogła mnie zadowolic.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

kolego policz sobie, 86db z wata, 4 ohmy i 20m2 do naglosnienia, w creeku siedzi trafko 120va, i kondensatorki ktorych powstydzilby sie dobry cd

Ukryta Zawartość

Gość rydz

(Konto usunięte)

Wysteruje 90% kolumn na rynku, do 20m2 będzie potęga.

Kolego , zmęczony jesteś już bardzo.

Zanim pójdziesz lulu , napisz jeszcze od której godziny Creek zaczyna jakoś grać. :)

Kolego , zmęczony jesteś już bardzo.

Zanim pójdziesz lulu , napisz jeszcze od której godziny Creek zaczyna jakoś grać. :)

Creek, nawet E1, wgniatają wasze Vintage. Pomiędzy twoim Pioneerem a tymi wzmakami, na które dałem linka, jest po prostu przepaść brzmieniowa. Nie odróżnisz fortepianu Steinway`a od Bosendorfera, skrzypiec Stradivariusa od Guarnieriego, bo to tak gra, japońska, konturowa, wodotryskowa masówka,

Ukryta Zawartość

A do czego jest w tym wątku porównywany Creek? Do budżetowego soniacza, czy pionierka 40 letniego?

Ukryta Zawartość

Gość rydz

(Konto usunięte)

Przyznam Panie Rydz ze raczej nie brałem pod uwagę nowszych w szczególności Pionkow.

Jestem forumowym Kolegą , nie Pan/nie Pan! :)

Rozważ propozycję A-30 , nie lubię tego pisać ale , może nie wiesz że na forum reklamują się salony , jeden z nich ma zapewne ten model , wypożyczają z tego co wiem za kaucją.

Tracisz co najwyżej koszt wysyłki ,jeżeli zagra jak oczekujesz , nie ponosisz strat , no i masz nowy wzmacniacz z gwarancją.

Pozdrówko.

Marki takie jak Cambridge Audio, Musical Fidelity itp uchodza za "audiofilskie" te niskie modele moze i graja z klasa ale co z tego skoro maja ogromne problemy z wysterowaniem kolumn.

Masz pojęcie co to jest A300 MF.

Musical Fidelity itp uchodza za "audiofilskie" te niskie modele moze i graja z klasa ale co z tego skoro maja ogromne problemy z wysterowaniem kolumn.

Które-mowa o MF.

Witam ponownie.

Po kilku godzinach glowkowania, pytania i radzenia się kilku już trochę bardziej osluchanych osób doszedłem do wniosku, że chyba jednak zacznę od wymiany Arcusow tm-85 na coś innego.

Znajomy polecił mi posłuchać na a-8850 jakiś chociażby małych monitorów Dynaudio.

Może to lepsza droga?

Ewentualnie może coś 2 droznego Monitor Audio?

Budżet niezmiennie 1200.

Kolumny ma potrzebuja cieplego wzmacniacza bo inaczej cie metalowa kopulka zameczy.

Wprawdzie one moglyby fajnie zagrac z tym slynnym e1. Choc u mnie przez chwile graly z e10 a jeszcze lepiej z a1 swego czasu.

Ja akurat mialem pmc 703 i pod tym katem patrze nie wiem jaka sygnature grania maja nowsze konstrukcje.

Dynaudio to ciezko bedzie kupic w tym budzecie mowie ewentualnie o 50.

Witam ponownie.

Po kilku godzinach glowkowania, pytania i radzenia się kilku już trochę bardziej osluchanych osób doszedłem do wniosku, że chyba jednak zacznę od wymiany Arcusow tm-85 na coś innego.

Znajomy polecił mi posłuchać na a-8850 jakiś chociażby małych monitorów Dynaudio.

Może to lepsza droga?Ewentualnie może coś 2 droznego Monitor Audio?

Budżet niezmiennie 1200.

Arcusy to zdecydowanie nie jest slabe ogniwo Twojego zestawu, to sa kolumny na dobrej klasy przetwornikach, zamieniajac je na MA w kwocie do 1200zl zrobisz 2 kroki w tyl.

Więc co jest najsłabszym ogniwem?

Od czego powinienem zacząć robić kroki w przód?

Zdecydowanie wzmacniacz, mysle ze powinienes posluchac sony ta f 590es lub ta f 690es, denona pma 920

mozesz zaryzykowac i kupic jeden z nich, jesli kupisz po normalnej cenie 100% sprawny i zadbany egzemplarz to rowniez za podobne pieniadze go sprzedasz, to popularne i poszukiwane wzmacniacze wiec bez obaw.

grundiga i marantza ktorego wymieniles omijaj, one kompletnie nie beda pasowaly do tych kolumn

omijaj tez pseudo audiofilskie wzmacniacze ktore po prostu nie dadza rady napedzic tych kolumn

omijaj tez pseudo audiofilskie wzmacniacze ktore po prostu nie dadza rady napedzic tych kolumn

A może wypróbuj najpierw? Skonfrontuj? Nie daj się napędzić na stare klamory z masowego rynku.

Postaram się przed zakupem posłuchać z 2-3 propozycji zarówno jednego jak i drugiego typu wzmacniaczy.

A czy któryś z Kolegów miał lub chociaż słuchał Creeka 5350se?

Jest do sprzedania w Środzie śląskiej, blisko Wrocławia, więc mógłbym posłuchać.

Koledzy zakupiłem wzmacniacz Rotel Ra-980bx :)

Wzmacniacz powinien być u mnie za ok tydzień, mam nadzieję, że pokaże na co stać Arcusy.

Następnym krokiem będą kable głośnikowe (teraz mam jakieś 2x4mm z żyła z Saturna) i pewnie w przyszłości wkładka do gramofonu (czaje się na audio technica at-120).

Wszystkim biorącym udział w dyskusji dziękuję za sugestie.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.