Skocz do zawartości
IGNORED

YAMAHA RXV-450 a DENON AVR 1705

ravik3.7

Rekomendowane odpowiedzi

Denon na pewno ma inne brzmienie (bardziej neutralne w stereo jak twierdzi większość). Wg moich obserwacji 1705 na pewno nie jest lepszy od poprzednika czyli 1604 czy 1804 (czy gorszy to pokaże czas), ale przy zestawieniu z ta Yamahą jednak lepszy. Gdybyś zestawił z 550 to co innego.

ja jestem szczęśliwym posiadaczem Yamaha RX-V650 (jak na razie wad nie zauważyłem). Dość długo się decydowałam, wybrałem i wszystko wygląda na takie jak sobie zaplanowałem.

Klucz leży tutaj: sprecyzować swoje wymaganie i oczekiwania, wybrać sprzęt (co oczywiście nie jest takie proste, ale mnie się udało) i cieszyć się nabytkiem.

zakup będzie na lata (bardzo ograniczona kasa) będe słuchał radia czasami wszelakiej muzyki jakiś film i żeby głos z telewizora leciał przez amplituner do tego będzie podłączone dvd panasonic s-75 i prawdopodobnie kolumny tonsil fenix może w takiej sytuacji nie warto przepłacać i zainteresować się rvx-350 lub avr-1404.

A ja tam mam 450 i jestem zadowolony, i kolumny mam tonsil focus z tylu i diora z przodu. wiem znawcy tematu zaraz nie pozostawia na mnie suchej nitki bo te kolumny to przeciez wielka kupa g...a, ale mnie ta kupa w 100% odpowiada. A Yamaha jest prosta w obsłudze nawet dla mojej babci:))) pozdrawiam

czy na tym forum brak użytkowników ww amplitunerów ? może tylko wyższe(droższe) modele mają racje bytu a tymi nie warto zawracać sobie głowy ? czy naprawde mając nie wiele kasy nie można skompletować w miare dobrego kina lepszego od zestawów kombo.

Sluchaj denon to jest lepsze stereo i fajne kino, yamaha to takie mniej naturalne stereo ale troche lepsze kino niz denon. Ja bym bral denona(jakby lepszy tuner radiowy gdy sluchalem). W tych cenach to warto zainteresowac sie tymi amplitunerami, wyższymi już niebardzo bo rużnica nikŁa bo w bajerach tak naprawde.

denon to dużoooooooooo fajniejszy pilot

popatrz tak na serio to czego bys niewybral to powinienes byc zadowolony bo róznice miedzy nimi nie są duże

"po przeczytaniu wielu wpisów wychodzi że denon gra spokojnie i neutralnie a yamaha dnamicznie i bardziej basowo jak dla mnie 1 plus dla denona'

no raczej troche jest inaczej.Denon napewno nie gra neutralnie,srednie tony ma wyeksponowane i jak dla mnie gra ostrzej od yamahy.Yamaha gra bardziej neutralnie od denona.ALe to taka ogólna opinia o tych 2 producentach nie o konkretnym modelu,ale wydaje mi sie ze powinno byc w tym przypadku podobnie,y450 słuchałem i basu duzo to on znów tak nie ma,raczej ma go ile trzeba.musiasz tego posłuchac sam.

"Sluchaj denon to jest lepsze stereo i fajne kino, yamaha to takie mniej naturalne stereo ale troche lepsze kino niz denon"

byc moze tak jest ale w twoim przypadku.Kazdy to inaczej oceni.Tak jest zazwyczaj ze jak w stereo jest słaby ampli to w kinie tez sie nie popisze.Dla mnie y450 w stereo gra fajnie wiec w kinie musi byc tylko lepiej.No ale tak ja to oceniłem po odsłuchu,czyli subiektywne wrazenia.

Denon posiada pilota z czescia klawiszy fluorescencyjnych- fajnie świeci w nocy.

Do tego ma funkcje "uczenia sie" wiec możńa bedzie zaproramowąć np TV i uzywać tylko jednego.

Sam miałem dylemat- yamacha 450 vs denon 1705. Wybrałem to drugie.

NIe mam porownaiania- pozatym mam go dopiero dwa dni- ale narazie nie widze jakiś wiekszych wad.Chociaż zdziwiło mnie że w stand by nie wyswietla sie zegarek :) tylko wyłącza sie całkiem.

Jak pisza na stronie denona- osiągnął w testach on 5 gwiazdek w brytyjskim magazynie "Hi-FI"

Ja też jestem zainteresowany zakupem jednego z tych ampli, ale z tych wypoiedzi nie dowiedziałem się zbyt wiele, jeżeli możecie to napiszcie coś więcej.

Mieszkam we wrocku i po zwiedzeniu wielu sklepów oba ampli znalazłem tylko w media markcie, a tam co sprzedawca to inna opinia, a o odsłychaniu nie ma co myśleć bo co chwilę jakiś oszołom puszcza jakiegoś jamnika na cały regulator.

Tak więc proszę was podpowiedzcie coś więcej, a zapomniałem dodać, że DVD mam filipka 720.

Pozdrawiam i czekam jak inni zainteresowani sprawą na podpowiędzi.

Zdecydowałem sie na denona i jak narazie nie mam najmniejzych powodów do narzekań, jedyny mankament choc dla wielu moze sie wydac nie istotny to brak zegara i co za tym idzie sleep timera, niby bzdura ale gdy ktos lubi zasypiac przy cichej muzyczne to przydatny gadżet.Dzwiek jak najbardziej wierny, swietny pilot i na allegro mozna to cudo kupic juz za 1100 , ja tak włąsnie uczyniłem, dzieki temu mozna zainwestowac w lepsze kabelki tudziez kolumny, ja mam Kody707 i w kinie sa swietne co do stereo mozna by miec odrobinke zastrzezen, ale i tak system sprawdza sie calkiem dobrze

A który z tych ampli ma więcej wejść audio analog na podłączenie np. tv, cyfrowego tunera sat, cd, vcr, itp. ?

I jeszcze jedno pytanie, który będzie grał lepiej z polarisami 300 ? Narazie nie będe w stanie ( ze wzgledu na inne wydatki ) zmienić tych głośników, więc będe musiał pograć na nich jakiś czas.

Ja zakupilem takiego Denona jakies 3 tygodnie temu i coz moge napisac?Jestem zadowolony,kupilem go razem z odtwarzaczem DVD-1400 i jestem zadowolony zarowno podczas ogladania filmow jak i sluchania muzyki.Co do muzyki to wedlug mnie odtwarza bardzo szczegolowo,bez jakichs ubarwien.Nie zaluje zakupu.

Przed Denonem odsluchiwalem jedynie owej Yamahy,na moj gust grala zbyt basowo,buczaco,ale to moje zdanie.Co do glosnikow to zakupilem sobie zestaw JBL scs 178 z ktorych tez jestem ale zadowolony to tyle co moge napisac.Kupilem,podlaczylem,gra i jest ok.

Krótko mówiąc DENON wypada lepiej, i jak dzwoniłem do gości z alegro z moich rejonów to nawet go taniej oddadzą niż YAMAHĘ, tyle tylko że oni bardziej polecają Y, ale może na niej mają lepszą kasę niż na D, ale problem rozwiazał mi się sam zakup muszę przełożyć na przyszły rok bo z powodów rodzinnych finanse na sprzęt wydam na pomoc finansową bratu, który ma problemy. A ampli zdążę jeszcze kupić, pogram dalej na starym ampli ze zwykłym DPL.

Pozdrawiam

ostatnio z kumplet bylismy w salonie posłuchac obu ampli.Ja mu juz wczesniej radziłom yamahe jako zapalony miłosnik tej marki;) ale on chciał posłuchac jeszcze czegos innego.Wiec uparł sie na denona,siadlismy spokojnie posłuchalismy obu i wybór padł na yamahe:).Denon grał za pudełkowato i jakosc tak za ostro w porówniu do y450.Ampli słuchalismy na Kef Cresta 10.

do ravik3.7

mam nadzieję że nie zapóźno piszę i jeszcze się nie zdecydowałeś jaki

amplituner wybrać.

Ja jestem szczęśliwym właścicielem Denona AVR 1705. to powinno wystarczyć.

Też miałem dylemat właśnie pomiędzy tymi amplitunerami. Miałem kasy na całe

kino domowe i zastanawiałem się jaki zestaw wybrać. CZy Yamahe z Eltaxami, czy Denona

z Whrafedalem no i wybrałem ten drugi. Kilku sprzedawców mi polecało ten drugi, a muszę

przyznać że sprzedawcy w sklepie mieli wybór właśnie spośród tych modeli.

Słyszałem również o tym że amplitunery Yamahy mają słabiutkie radiatorki (jakieś płytki lutowane),

natomiast Denon ma radiator wylewany z aluminium. Sam organoleptycznie nie sprawdzałem, ale

czytałem kilka opinii.

Nie mogę nic powiedzieć o muzyce na 450 bo nie słuchałem, ale denon pyka sobie nieźle. Jak dla mnie

to jestem bardzo zadowolony.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.