Skocz do zawartości
IGNORED

Ekran projekcyjny do ~1000zł (234x132) do salonu (optoma hd141x)

jw_7

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

planuję kupić projektor Optoma hd141x i szukam do niego jakiegoś przyzwoitego ekranu do 1000zł (jeżeli coś takiego istnieje

Prosiłbym również o poradę Biały czy Szary będzie lepszy w mojej sytuacji.

Specyfikacja:

- wymiary 234x132 lub 240x135 (16:9)

- ekran rozwijany ręcznie (żeby uciąć kilka stówek)

- odległość ekranu od projektora ~3,8m

- odległość ekranu od widza ~4m

- jasny sufit, jasna podłoga, jasna ściana 2m na lewo od krawędzi ekranu, ciemno szara bezpośrednio na prawo od ekranu. okna w 100% zasłaniane ciemnymi roletami naprzeciwko ekranu.

- źródło obrazu 50% filmy hd wieczorem (czasem 3d), 20% tv (głównie sport) i 30% konsola o różnych porach dnia

Wyczytałem, że najtańszym godnym polecenia ekranem jest Adeo Winch Linear za 1200zł niestety wycofany z produkcji, a podane na stronie producenta, jako alternatywa Winch Elegance i Professional kosztują ponad 2k. A ekrany Adeo Cyber za 830zł to ich najniższa półka więc chyba nie warto brać ich pod uwagę?

Dlatego na chwilę obecną skłaniam się do Supremy Feniks Elegant (234x132 MG) za 980zł. Czy ktoś z forumowiczów miał kontakt z tym ekranem? Jakieś opinie? Jak wypada na tle ww. Adeo Winch Linear?

Jeżeli nie zależy Ci na firmowych produktach, to zmieścisz się w ok 120 zł. ja zrobiłem ekran z płyty mdf, zmatowiłem, zmieszałem białą farbę z czarnym pigmentem - żeby był odcień szarości, kupiłem z steropianu specjalne forniry przyciąłem i przykleiłem do ekranu, efekt dla mnie super przy Optomie HD 25, wyniosło mnie to 100 zł w tym koszt przewozu taksówką bagażową ze stolarni.

Witaj

w tej cenie dostaniesz bardzo dobry ekran firmy Suprema , sam ma takie ekran już 8 lat!!!!!!!!! i nic kompletnie się z nim nie dzieje żadnych zmarszczek , fałd, nic w prawdzie mam elektryczny ale materiał jest ten sam i wykonanie naprawdę wysokiej jakości

są to ekrany kanadyjskiej firmy Carada przebrandowane na polske jako suprema , bardzo polecam

tu masz linka do jakiegos sklepu który sprzedaje , mat grey bedzie najlepszy do twojej optomki , pogłebi kontrast i polepszy czerń

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

ups nie doczytałem twojego posta , suprema to naprawdę doskonały wybór bedziesz na 100% zadowolony , ten sklep który ci podałem wysyła do całej polski

Ukryta Zawartość

Ciężko będzie zwinąć płytę mdf ;)

Skalmen, Twój ekran też jest bez napinaczy?

tak

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ja na chwile obecna mam taki

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) do optomy hd25e obraz naprawde dobry jak na taki sprzet

nie warto wydawac kasy na ekrany nawet z napinaczami jak masz miejsce to od razu ramowy.

Ukryta Zawartość

Zastrzegam sobie prawo zmiany pogladow bez podania przyczyny.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.