Skocz do zawartości
IGNORED

Kino domowe do 2000tys - początki laika.

porki555

Rekomendowane odpowiedzi

nie wiem czy się ze mną zgodzicie ale chyba wolałbym kupić topowy model gotowego zestawu kina domowego np. LG (ok. 1800-2000zł) niż kupować osobno amplituner i głośniki. Starczy na jakieś magnaty, a to nie są dobre głośniki. A trzeba jeszcze kupić odtwarzacz płyt i dobre kabelki.

Rozwiązanie MASAKRA - pod każdym względem !!! Bluray kosztuje 250zł

Możesz kupić topowego LG lub jakiegoś innego producenta ale wtedy będziesz miał bardzo mocno ograniczone to kino ze wzeględu na połączenia .Praktycznie nic do niego nie podłączysz.

nie do końca. Ma wtedy wbudowane Smart tv to i podłączy się i blutetoothem, wifi itd itd. A to jest moim zdaniem przyszłość.

Rozwiązanie MASAKRA - pod każdym względem !!! Bluray kosztuje 250zł

no zależy jaki bluray. Nie twierdze że w tej cenie nie ma lepszych rozwiązań audio, ale wiele ludzi wydaje sporo gotówki na najniższą półkę głośników byle mieć niezależne kolumny i słyszy tylko charczenie. A nie są świadomi tego że gotowce grają lepiej.

nie wiem czy się ze mną zgodzicie ale chyba wolałbym kupić topowy model gotowego zestawu kina domowego np. LG (ok. 1800-2000zł) niż kupować osobno amplituner i głośniki. Starczy na jakieś magnaty, a to nie są dobre głośniki. A trzeba jeszcze kupić odtwarzacz płyt i dobre kabelki.

Nie twierdze że w tej cenie nie ma lepszych rozwiązań audio, ale wiele ludzi wydaje sporo gotówki na najniższą półkę głośników byle mieć niezależne kolumny i słyszy tylko charczenie. A nie są świadomi tego że gotowce grają lepiej.

Zastanów się, skoro już to stwierdziłeś, dlaczego osobne głośniki średniej klasy kosztują tyle, co cały "topowy" zestaw kina domowego innego producenta. Nie twierdzę, że te zestawy nie nadadzą się do zastosowań domowego kina, ale nie uwierzę, że jest to najlepsze z rozwiązań.

Owszem, jest jeden szkopuł w tej zabawie. Aby znaleźć najlepsze rozwiązanie, musisz zadać sobie trud, aby taki zestaw złożyć, a nie każdemu się chce. I wtedy, tak jak Ty planujesz, kupuje gotowy zestaw KD lub zupełnie przypadkowe osobne elementy zestawu, lecz wtedy może się okazać, że faktycznie nie gra to najlepiej.

Gotowy zestaw może Cię zadowolić, jeśli nie chce Ci się szukać, porównywać, słuchać osobnych elementów, ale prawdopodobnie pożałujesz wyboru, jeśli kiedyś przyjdzie Ci ochota posłuchać na tym muzyki. Co kto woli...

Żeby nie być gołosłownym, swego czasu kupiłem "pół-gotowy" zestaw, tzn. zestaw głośników był faktycznie zestawem z jednego kartonu, ale już amplituner dobierałem sobie na odsłuchach (o dziwo, nie tylko stricte filmowych, ale również "muzycznych"), czego finalnie skutkiem był wybór ampli tego samego producenta, co głośników.

Jednak po pierwsze kosztowało to wszystko o wiele więcej, niż 2000 zł (priorytetem była wielkość (a raczej "małość") głośników w salonie), a po drugie, do słuchania muzyki zakupiłem po czasie osobny mini zestaw.

• 4 tygodnie później...
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.