Skocz do zawartości
IGNORED

głośniki do marantz 2220

walery2277

Rekomendowane odpowiedzi

witam.

zastanawiam się nad wyborem małych głośników do ww. amplitunera.

pokój 12m2, muzyka różnorodna:rock, metal, wokalna.

po przetrzepaniu forów i recenzji ( w tym również obcojęzycznych) nadal jestem w kropce.

podejmowałem próby znalezienia jakichś starszy konstrukcji w niezłym stanie, ale to bardzo trudne na polskim rynku

wyczytałem, że ze względu na małą moc ampli, powinny być dosyć efektywne.

obecnie waham się pomiędzy Magnat Quantum 673, Klipsch rb-51/61, Paradigm atom/mini monitor

Amplituner ten gra całkiem nieźle jak dla mnie ( w porównaniu z posiadanym HK 3480 różnice są bardzo wyraźne). Z uwagi na to, że ma bardzo ciepłą, "ciemną" niemęczącą barwę, kierowany uwagami z forum postanowiłem przeciwstawić mu głośniki z drugiego brzegu brzmienia.

czy ktoś coś ciekawego?

https://www.audiostereo.pl/topic/116462-g%C5%82o%C5%9Bniki-do-marantz-2220/

Kolumny najlepiej 8 Ohm, o wysokiej efektywności, o jasnej barwie. Skoro do metalu - to raczej małe podłogówki.

Takie jak Paradigm Monitor 5. Jeżeli monitory to tylko duże - jak Paradigm Monitor 3.

Myślę że Eltax Liberty 5+ też były by OK.

Kolumny najlepiej 8 Ohm, o wysokiej efektywności, o jasnej barwie. Skoro do metalu - to raczej małe podłogówki.

Takie jak Paradigm Monitor 5. Jeżeli monitory to tylko duże - jak Paradigm Monitor 3.

Myślę że Eltax Liberty 5+ też były by OK.

problem jest taki, e w 12m2 jak podkręciłem troszkę potencjometr na jbl e80, to bas był wszechobecny i nie dało sie słuchać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.