Skocz do zawartości
IGNORED

Wybór odpowiedniego projektora

cracen

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, jestem nowy na forum i szukam porady. Otóż urządzam mini salę kinową w domu i potrzebuję porady odnośnie sprzętu, gdyż nie ukrywam, że się za bardzo na tym nie znam. Noszę się z zamiarem kupna projektora. Myślałem nad Benq W1000 albo takim Mitsubishi hc 3800 lub tez innym według zaleceń. Zależy mi na dobrej jakości obrazu na którym mógł bym oglądać filmy w full HD, także zależy mi na trwałości sprzętu aby mógł w miarę długo służyć a ten projektor podobno ma długą żywotność lampy. Czy to dobry wybór?

Pokój ma wymiary 6x4m i białe ściany. Chciałbym również zainwestować w jakiś ekran do niego.

https://www.audiostereo.pl/topic/116514-wyb%C3%B3r-odpowiedniego-projektora/

Jeżeli szczególnie zależy Ci na dobrej jakości obrazu to przemyślałbym raz jeszcze zakup proponowanych projektorów. Osobiście radziłbym wybrać optomę, np. model hd131xe, który sam użytkuje. Świetny budżetowy projektor. Za niewielką cenę dostajemy przyzwoity sprzęt. Doskonały kontrast i jasność. Bardzo dobry obraz mimo względnie jasnego pomieszczenia i szerokości aktywnej ekranu. Cicha praca to dodatkowy atut.

Dopiero jak zdecydujesz się na projektor będzie można dobrać jakiś ekran do niego.

• 5 tygodni później...
  • 2 tygodnie później...

Jaka przekątna ekranu ma byc? Jak daleko od ekranu siedzisz i jak daleko od projektora będzie ekran? Interesują Cię jakieś konkretne ekrany? Tzn ramowy, ręczny a może przenośny. Należy teraz dokonać pewnych obliczeń uwzględniając wysokość czy powierzchnię ekranu. Jest jeszcze taka stronka ekranownia czy jakoś tak i tam możesz wpisać w wszystkie parametry w wyszukiwarkę, a następnie wybrać najlepszą opcję dla siebie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.