Skocz do zawartości
IGNORED

wymiana denon 3305 na nowszy amplituner

Rafał_56678

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. To jest mój pierwszy post na forum.

Od paru dni się zastanawiam czy nie wymienić mojego amplitunera Denon 3305 na coś nowszego. Chodzi mi głównie o nowy standart dźwięku hd. Dużo filmów na płytach blu ray ma dźwięk hd master. Zastanawiam się czy jest taka duża różnica dźwięku między DTS a dts hd master i inne nowsze formaty?. Mój amplituner ma tylko wejścia optyczne. W maju chce kupić uzywane kolumny kina domowego do około 3.5 zł. Myślę że mój amplituner sprzedam spokojnie za 800zł i bym dołożył maksymalnie 500zł żeby mieć nowe standarty dźwięku hd.

Za parę dni złoże htpc z procesora amd e350, pokój mam 20m2 i ma być przystosowany tylko filmów, gier i muzyki. Posiadam też wzmacniacz stereo Denon pma-860 i będę chciał go wykorzystać do frontow z kina domowego do słuchania muzyki.

Nigdzie nie mogę znaleść porównania między jakością dts a dts hd master(:-(

Na pc filmy blu ray program przerabia mi dźwięk z hd master na dts. I to mnie zastanawia czy dużo tracę na jakości na takim podłączeniu.

Kolega ost pożyczył moją yamahe 771 żeby zobaczyć czy będzie miał różnice w nowych systemach, oddał po tygodniu, powiedział że może coś tam delikatnie jest, ale podziękował mi za pożyczenie bo teraz mówi że wie że nie musi zmieniać.

Od siebie dodam że zmieniłem 1400 na 771 bo niby nowsze kodeki i jestem średnio zadowolony z tej przesiadki, więc jak skoczysz na niższy model to odczujesz to. A u mnie amplituner tylko za pre robi, a co by była za bieda jak bym połączył oryginalne końcówki mocy

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalk

Jeśli chodzi o Denon to tylko wchodzą wyższe modele 3811, 3812 ale są drogie.

Nie muszę mieć z pre out amplitunera, wystarczy mi prosty przełącznik wzmacniacz lub amplituner.

Źle napisalem model jest to denon 3805

W maju chce przesłuchać:

Jbl studio 280

Paragim monitor 9.7

Melodika bl 40

Zensor 5

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.