Skocz do zawartości
IGNORED

Podłaczenie audio / Nokia Dbox2 - avrH/K

mim

Rekomendowane odpowiedzi

witam , troche mam dziwaczne pytanie ale zastanawiam się nad wyborem kabli

audio do podłączenia wyżej wymienionyc klocków

czy kupic przewód optyczny cyfrowy ? Sa dwa typy takich przewodow: elektryczny (wyglada jak chinch) i optyczny (z charakterystyczna koncowka)

czy może dobre chinch x2

nigdy nie korzystałem choć w każdym klocku miałem to wyjście / opt /

Dbox posiada AC3 i DD 5.1

pomóżcie w wyborze bo jeszcze dżwieku nie widzę :(

Ja mam dboxa podłączonego do ampli kablem cyfrowym i jakimś dziadowskim cinchem ale mimo wszystko różnicę w jakości dźwięku między tymi kablami trudno dostrzec.

Kabel cyfrowy jest niezbędny jesli chcesz mieć DD na niektórych kanałach natomiast podłączenie przez cincha jest niezbędne jeśli chcesz słuchać mp3 z komputera - przez wyjście cyfrowe się nie da.

Ja też będę miał do Ciebie jedno pytanie.

Jak już podłączysz dboxa to sprawdź jaką masz jakość dźwięku na tylnych głośnkach w trybie Dolby Pro Logic (przy Dolby Digital jest wszystko ok).

U mnie pojawiały się jakieś zakłócenia - dźwięk był mniej lub bardziej zniekształcony. Jak wyłączam Dolby Pro Logic i jest wszystko ok. Nie wiem czego to jest wina

Dzieki , tuner dopiero zamówiłem tak że dopiero za tydzień będzie

MP3 nie słucham wogóle a jak co to w odtwarzaczu dvd

reszte napisze jak juz go dostanę - musze kupic kable

czyli dobry scart / euro / oraz audio i nie wiem teraz , a może kupic chinch oraz optyczny ?

i wszystko podpiać ? myśle o dobrych kablach nie jakis za 10 zł

Mam do was pytanie w zwiazku z Nokią. Zamierzam zmienić tuner sat.Datcom na Nokię Dbox2 z multicamem ,panowie podpowiedzcie mi czy będąc legalnym abonentem Cyfry+ bedę mógł korzystać z wszystkiego co proponuje cyfra.Najbardziej zależy mi na tym czy będę mógł korzystać z napisów polskich emitownych na filmach Canal+.Na moim Datcomie korzystałem z napisów poprzez teletext a jak będzie na Nokii z linuxem,czy też będę mógł korzystać poprzez teletext czy też może z oryginalnych napisow takich jakie są na dekoderach oferownych przez Cyfrę,czy Nokia wyświetla polskie litery na telegazecie.Jeszcze jedno czy Nokia z linuxem będzie wspólpracować z komputerem z systemem Windows 98.Z gory dzięki za pomoc. Zapytam jeszcze jaką jakość dźwięku i AC3 osiągacie poprzez wyjście optyczne Nokii.

mim,

jeśli nie będziesz słuchał mp3 to cinche sobie odpuść. Co do jakości optyka to ja mam jakiegoś Profigolda za ok. 150 zł. Miałem ostatnio pożyczonego Audioquesta za ok. 400 zł. i różnicy nie zauważyłem, więc nie ma co szaleć.

darek 2,

co do tych napisów to nie wiem. Teletext jest dostępny z polskimi czcionkami więc chyba nie powinno być problemów.

U mnie tuner współpracował bez większych problemów zarówno z Windows 98, Millenium jak i XP.

Jakość dzwięku jest chyba typowa dla tunera satelitarnego.

myslę że nie ma sensu inwestować w drogie kable żeby połączyć sat/tv z ampli

kupiłem Scart-Scart pełny 21 pin złocony HQ

optyczny 0,5 metra - też nie najgorszy a chinche sobie odpuszczę

przynajmniej narazie. w komputerze mam karte cyfrową SkyStar2 ale

nie jest to wygodne bo komputer nie zawsze może :)

dlatego zamówiłem Nokie DBox2 - jak będzie ? to się za tydzień okaże

po prostu chciałem mieć coś bezpośrednio podpięte do tv i ampli

Mar powiedz mi jeszcze jedno czy teletext mozna wybrać poprzez tuner czy tylko przez TV,pytam bo myślę o projektorze co wymusza na korzystanie z telegazety tylko przez tuner sat.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.