Skocz do zawartości
IGNORED

Townshend TA565-to juz nie tuning(chyba)

pitdog

Rekomendowane odpowiedzi

Max Townshend (szef firmy) na bazie uniwersalnego odtwarzacza Pionieera DV-565A (koszt 250funtow) zbudowal zaawansowany uniwerslany player pod nazwa TA 565 w cenie 2500funtow. maszyna jest do tego stopnia rozbudowana , ze w zasadzie nie ma juz mowy o tuningu, ale o nowym produkcie (tak mi sie wydaje).

czy u nas nikt nie zamierza w ten sposob dzialac? nie jak np. Neel, ktory tuninguje rozne cd, ale wlasnie na bazie gotowych playerow, posiadajacych jakies dobre bazowe podzespoly, stworzenie zupeleni nowego produktu pod wlasna nazwa. chyba bardzo rozsadna sprawa dla malej firmy, ktora sama nie opracuej od podstaw uniwersalnego playera.

Townshend zaznacza, ze wykorzystuja ten a nie wyzszy model Pionieera, bo i tak wiekszosc bebechow jest wymieniana (ale pozostawiono np. pionierowe DAC Burr-Brown), a pozostaje w zasadzie tylko naped i kilka tam rzeczy. a naped w tym Pionku jest ponoc jednym z najlepszych obecnie na rynku (tak twierdzi konstruktor). dodaje, ze wiele dzisiejszych niedrogich dvd ma ogromny potencjal brzmieniowy przy odtwarzaniu cd w stereo, i wystarczy po to siegnac. to jest w zgodzie z tym, co na naszym forum juz czytalem (np. dzieki darkulowi)..

jakie jest Wasze zdanei na ten temat? tzn. na tego rodzaju dzialalnosc. czy naped w tym Pioneerze jest rzeczywiscie tak dobry, jak pisze Max? (ponoc jesli uzywa sie go z zewnetrznym DACem, to brzmi lepiej niz wiekszosc high-endowych transportow cd).

dodam, ze urzadzenie uzyskalo bardzo pozytywne oceny (hi-fi choice) i ponoc zdeklasowalo takiego Lnna Unidiska 1.1

https://www.audiostereo.pl/topic/11730-townshend-ta565-to-juz-nie-tuningchyba/

Ten model Pioneer'a sprzedawany jest na rynku amerykańskim pod oznaczeniem DV-565A.

Jest on bardzo popularny właśnie ze względu na dużą podatność na modyfikacje.

na diyaudio poświęcono temu zagadnieniu wiele miejsca. Najlepszy wątek z tym związany to chyba:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Na modyfikację tego odtwarzacza wielosystemowego DVD/SACD/DVD AUDIO natknąłem się także na stronie firmy APL HiFi:

Ukryta Zawartość

Osobiście również jakiś miesiąc temy nabyłem DV-565A na allegro (fabryczna nówka i tylko 750 zł.) i powoli zbieram elementy do modyfikacji. Jak się uda sklecić coś fajnego to dam znać.

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

pitdog

Witaj

Mam niestety nezbyt dużą skalę porównawczą. Od momentu gdy go nabyłem w odstawkę poszedł mój dotychczasowy Technics SL-PS7. Brzmienie jest teraz bardziej miękkie, przyjemniejsze. Bas jest nieco słabszy i średnica troszke wycofana.

Pamiętaj, że tak jak większość szprzętu audio nowy wymaga wygrzania. Zmianę brzmienia na lepsze obserwowałem z dnia na dzień jeszcze po tygodniu ciągłego grania (zaraz po wyjęciu z fabrycznie zalepionego pudełka i włączeniu byłem strasznie rozczarowany).

Odpowiadając konkretnie na Twoje pytanie uważam, że nawet bez modyfikacji może spokojnie konkurować z odtwarzaczami nawet do 1,5 k zł.

Pamiętaj, że model 565 już nie jest produkowany. Mi trafił się jak ślepej kurze ziarno :).

Następca (575) ma już znacznie pogorszone parametry toru audio i jego tuning może być już niemożliwy.

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.