Skocz do zawartości
IGNORED

Westone 1R, Thinksound MS01, czy może coś innego do 500 zł

RN

Rekomendowane odpowiedzi

Witam forumowiczów,

Potrzebuję słuchawek na miasto z dobrą izolacją od otoczenia z przedzialu 400-500zł.

Głównie będą na miasto i może do biegania (o ile znajdę model, który znosi zalew potu)

Źródłem będzie Cowon i9.

Muzyka to ambitna elektronika, Idm, downtempo, ambient, chillout, experimental. Bardzolubie połączenia klasycznych instrumentów zestawione z absolutnie wykręconymi syntetycznymi brzmieniami. Chciałbym by słuchawki były wygodne, dlatego do tej pory obawiałem się tkz "pchełek" (co jak się okazało było efektem przymierzania tanich modeli), mocne (ehh te wymiany przewodow w K450) i żeby odcinały mnie od otoczenia.

Jeśli chodzi o dzwięk:

- Bas - konturowy, fajnie jak go slychać, ale nie przytłacza całej sceny

- Srednica i wysokie - preferuje otwarte brzmnienia z uśmiechem w kierunku równowagi tonalnej.

Lubię wsłuchiwać się się w dzwięk, tak więc analityczność mile widziana i zeby nie gubiły się w muzycznych kontrolowanych przesterach i natłoku krążących stereofnicznych brzmnien. Ponadto "przestrzenne" style takie jak ambient lubią przestrzen, więc fajnie jakby miały powietrze.

Mam parę typów:

- Shure se315

- Westone 1R

- Brainwaze B2

- Thinksound MS01

- Phonak AUDEO PFE 012

- Yamaka EPH-100

Tylko nie mam pojęcia, jak będą współpracowały z moim źródłem dźwięku.

Modele słuchawek, które miałem na przestrzeni ostanitnich parunastu lat:

a) stacjonarne

- "marketowe" Philipsy

- AKG K-66 (wspomagające zabawę z robieniem muzyki)

- Sennheisery HD280Pro (wspomagające zabawę z robieniem muzyki)

b) mobilne

- AKG414p podpinane pod iRivera T30

- AKG K450 podpinane pod iRivera E50

- obecnie mam Cowona i9 - do którego własnie szukam słuchawek

Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi.

RN

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.