Skocz do zawartości
IGNORED

zestaw do sluchawek

dasiek

Rekomendowane odpowiedzi

witam jestem poczatkowym audiofilem i komponuje sobie zestaw do sluchania przez sluchawki ( male dzieci w domu a lubie wieczorem sluchac ) sluchawki jakie mam to beats solo 2 chce do nich kupic wzmacniacz fiio e10k i zastanawiam sie nad jakims playerem z dobrym dzwiekiem i nie wiem czy jest sens wydawania kasy kupno fiio x1 czy jak mam ten wzmacniacz wystarczy sansa clip + i wgrac rockbox , czy pod tym wzmacniaczem wystarczy odtwarzanie z tel?

https://www.audiostereo.pl/topic/117950-zestaw-do-sluchawek/

witam jestem poczatkowym audiofilem i komponuje sobie zestaw do sluchania przez sluchawki ( male dzieci w domu a lubie wieczorem sluchac ) sluchawki jakie mam to beats solo 2 chce do nich kupic wzmacniacz fiio e10k i zastanawiam sie nad jakims playerem z dobrym dzwiekiem i nie wiem czy jest sens wydawania kasy kupno fiio x1 czy jak mam ten wzmacniacz wystarczy sansa clip + i wgrac rockbox , czy pod tym wzmacniaczem wystarczy odtwarzanie z tel?

Fiio E10k to bardziej DAC z dodaną funkcjonalnością wzmacniacza słuchawkowego niż faktyczny wzmacniacz. W dodatku zasilany z USB. Inaczej mówiąc - do komputera go podłączysz, do telefonu - trudno mi powiedzieć (jest zasilany z USB, a USB OTG może nie dać wystarczającego prądu), do odtwarzacza typu Sansa czy Fiio x1 - nie.

Inna sprawa, że Beats to słuchawki o niskiej impedancji, stworzone do źródeł przenośnych - wzmacniacz im raczej niewiele da. Swoją drogą podejrzewam, że przy ich charakterystyce dźwięku (dominujący bas, niska przejrzystość) nie usłyszysz również dużych różnic jakościowych pomiędzy źródłami. Sansa Clip+ z rockboxem powinna spokojnie wystarczyć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.