Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny do zestawu Audiolab 8000a + Arcam CD73 do 32 m2

moonlit

Rekomendowane odpowiedzi

Proszę poradźcie mi wybrać do zestawu Audiolab 8000a i Arcam Cd73 coś używanego do długich, nie męczących odsłuchów przy pracy. Poszukuję kolumn (monitory/podłogówki) raczej tańszych, 1000-2000 zł za używane. Lubię brzmienie raczej neutralne, może lekko ocieplone, przestrzenne i muzykalne. Słucham różnorodnej muzy, sporo elektroniki, ambientu, indie rocka, ale też zależy mi na tym żeby pięknie zabrzmiał wokal i akustyczne dźwięki (np Cassandra Willson). Nie muszą szczególnie wyrabiać dynamiką i przygniatać basem.

Pisałem swego czasu o zamiarze zmiany wzmacniacza na Creek Destiny i późniejszym doborze kolumn, dlatego wybaczcie że piszę jeszcze raz, ale nie mogę się doczekać na używkę w rozsądnej cenie na allegro, więc pomyślałem że może zanim się doczekam, to może kupię jakieś lepsze kolumny do tego staruszka co go mam.

Dziękuję, poczytam o nich, trudno o odsłuch kupując na allegro. Ktoś jeszcze może by coś doradził?

Wystarczy prądu temu Audiolabowi do napędzenia takich np Dynaudio 62? Wybaczcie jeszcze jedno pytanie laika, obecnie słucham z monitorów ustawionych na 80 cm standach, na tej wysokości brzmią najlepiej ponieważ muzyki słucham przy pracy, siedzę dość wysoko na krześle, a nie w fotelu odsłuchowym. Dynaudio 62 to małe podłogówki, cała ich wysokość to 86 cm. Nie chcę żeby muzyka snuła mi się gdzieś po łydkach ;) Czy w takim wypadku są jakieś sposoby na podnoszenie podłogówek wyżej (kolce to chyba za mało) i czy ma to sens? Czy może kupić monitory? Np Dynaudio 52?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.